Γιώργος Τσόλης/ Haunted Youth & Κώστας Μαρσέλλος/ Έσω - Πλεύσεις

Διπλή έκθεση ζωγραφικής

LIFOTEAM 14.10.2016 | 00:00

Τα έργα της έκθεσης « Haunted Youth » ( 'Στοιχειωμένοι Ενδότοποι' ) του Γιώργου Τσόλη ανήκουν στην ευρύτερη γκάμα της σύγχρονης ανθρωποκεντρικής ζωγραφικής με έμφαση στις νεανικές ανθρώπινες φιγούρες που πρωταγωνιστούν μέσα σε αφαιρετικά αποδοσμένους χώρους.

Η ύπαρξη – ανυπαρξία χώρου αποδίδεται με μορφοπλαστική και χρωματική λιτότητα. Στον περιβάλλον χώρο των μορφών κυριαρχούν το λευκό, το μαύρο και το μπλε χρώμα ενώ τα ελάχιστα σχηματικά περισσότερο αποδοσμένα μορφολογικά στοιχεία που προσδιορίζουν τον χώρο, χαρακτηρίζονται από τις περίτεχνες φόρμες τους, που προσδίδουν στις συνθέσεις των έργων την αίσθηση ενός φανταστικού, παραμυθένιου, κατασκευασμένου τοπίου.

 

Τα έργα της έκθεσης « 'Εσω – Πλεύσεις» του Κώστα Μαρσέλλου είναι μια σειρά Τοπίων έντονα εξπρεσιονιστικών, τα οποία χαρακτηρίζονται από συνεχείς και επάλληλες ροές στη διαρρύθμιση των όγκων του τοπίου. Τα χρώματα περισσότερο σε τόνους του γκρι με ελάχιστες άλλες αποχρώσεις θερμών ή ψυχρών τόνων και οι ανάγλυφες άγριες ματιέρες, προσδίδουν στα έργα μια γήινη αίσθηση.

Τα πλασίματα των όγκων και των διαφόρων μορφολογικών στοιχείων είναι έντονα γραμμικά, με τις γραμμές αλλού αδρές και έντονες και αλλού πιο λεπτές, να κυριαρχούν στις συνθέσεις. Το άγριο ανάγλυφο αντιπαρατίθεται με τα σβησίματα και τα μαλακά περάσματα στις τονικές διαβαθμίσεις.

ΠΟΤΕ14/10/2016 - 26/11/2016
ΠΟΥΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ-ΔΕΞΑΜΕΝΗ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός