O Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ Πασκάλ Ντόναχιου νέος Πρόεδρος του Eurogroup

O Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ Πασκάλ Ντόναχιου νέος Πρόεδρος του Eurogroup Facebook Twitter
0

O Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου εξελέγη πριν από λίγο νέος Πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Πασκάλ Ντόναχιου θα αντικαταστήσει τον Μάριο Σεντένο, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι δεν επιθυμούσε να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

«Η οικονομία της Ιρλανδίας είχε πολλές επιτυχίες, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη και με πολλές προκλήσεις. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό, αλλά και την εμπειρία μου έτσι ώστε να διαβεβαιώσω ότι το Eurogroup θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης ανάκαμψης» είχε δηλώσει ο Ντόναχιου πριν από το Eurogroup.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 18.00 ώρα Βρυξελλών. Ωστόσο, ο πρώτος γύρος για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Eurogroup ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα αφού κανείς από τους τρεις υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες δέκα ψήφους.

Aπό το δεύτερο γύρο αποσύρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμένγκα που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους και αναμετρήθηκαν η Ισπανίδα Νάντια Καλβίνιο με τον Πασκάλ Ντόναχιου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM
Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM