Οι Metallica αγοράζουν τα δικαιώματα τραγουδιών άλλων δημιουργών

Οι Metallica αγοράζουν τα δικαιώματα τραγουδιών άλλων δημιουργών Facebook Twitter
0

Οι Metallica και ο μάνατζερ τους Cliff Burnstein μαζί με άλλους επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην τραπεζίτη της Morgan Stanley, Paul Donahue, ίδρυσαν εταιρεία, που θα κινηθεί άμεσα για την απόκτηση δικαιωμάτων τραγουδιών άλλων δημιουργών.

Σύμφωνα με το Variety, η εταιρεία θα ονομάζεται Worldwired Music IP Fund και τα αρχικά της κεφάλαια θα είναι μεταξύ των 300 έως 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το εγχείρημα θα περιλαμβάνει καταλόγους τραγουδιών ως μέρος του χαρτοφυλακίου του, το οποίο πιθανότατα δεν θα περιορίζεται μόνο σε κλασικούς καταλόγους της ροκ βιομηχανίας.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι της μπάντας αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την είδηση.

Το νέο αυτό εγχείρημα έρχεται λίγο καιρό μετά τη δημιουργία της εταιρείας Hipgnosis Songs, που το προηγούμενο διάστημα έχει ξοδέψει 1 δισ. δολάρια για αγορά μουσικών καταλόγων από καλλιτέχνες όπως οι Timbaland, Dave Stewart, The-Dream, the Chainsmokers και πολλούς άλλους.

Η Hipgnosis δημιουργήθηκε από τον πρώην μάνατζερ των Elton John, Beyonce, Iron Maiden, Merck Mercuriades.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραβείο Ρίμπα: Στους Kazuyo Sejima και Ryue Nishizawa το Χρυσό Μετάλλιο Αρχιτεκτονικής 2025

Πολιτισμός / Βραβείο RIBA: Στους Kazuyo Sejima και Ryue Nishizawa το χρυσό μετάλλιο αρχιτεκτονικής 2025

Πρόκειται για δύο πραγματικούς πρωτοπόρους της αρχιτεκτονικής, που με ένα εμπνευσμένο πρότυπο για το μέλλον του δομημένου μας περιβάλλοντος δείχνουν αθόρυβα τον δρόμο στους άλλους αρχιτέκτονες.
LIFO NEWSROOM
Η Αργυρώ Χιώτη νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου

Πολιτισμός / Η Αργυρώ Χιώτη νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της ανοιχτής διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος, όπως προβλέπει η νομοθεσία, με την επιτροπή να καταλήγει στην εισήγησή της μετά από αξιολόγηση των υποψηφίων
LIFO NEWSROOM
Το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών αναγνωρίζεται ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς

Πολιτισμός / Το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών αναγνωρίζεται ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς

Το Σπαθάρειο Μουσείο ιδρύθηκε το 1991 σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου και στεγάστηκε αρχικά στην πλατεία Κασταλίας, προτού μεταφερθεί σε ιδιόκτητο κτήριο του Δήμου
LIFO NEWSROOM
Εγκαίνια για το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο – Ανακοινώθηκε η ημερομηνία

Πολιτισμός / Εγκαίνια για το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο – Ανακοινώθηκε η ημερομηνία

Η συντομογραφία του μουσείου, GEM (Grand Egyptian Museum), παραπέμπει και στην αγγλική λέξη "gem", που σημαίνει «πολύτιμος λίθος», τονίζοντας έτσι τη σημασία και τη μοναδικότητα του μουσείου ως ένα «κόσμημα» της αιγυπτιακής πολιτιστικής κληρονομιάς
LIFO NEWSROOM
Ένας οσκαρικός διεκδικητής, ένα υπέροχο μελόδραμα κι ένα arthouse slasher από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ένας οσκαρικός διεκδικητής, ένα υπέροχο μελόδραμα κι ένα arthouse slasher από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο «Brutalist» του Μπρέιντι Κόρμπετ, η ευχάριστη έκπληξη που λέγεται «All Shall be Well» και η sui generis ταινία τρόμου «In a Violent Nature» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ