Εννιά Αφροέλληνες συζητούν: Τι σημαίνει «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» στην Ελλάδα;

Εννιά Αφροέλληνες συζητούν: Τι σημαίνει «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» στην Ελλάδα; Facebook Twitter
0

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ προκάλεσε ένα παγκόσμιο κύμα αντιδράσεων κατά του ρατσισμού, με τεράστιες συγκεντρώσεις και αποκαθηλώσεις αγαλμάτων, επαναφέροντας δυναμικά το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων στον δημόσιο διάλογο, σε διεθνές επίπεδο. 

Τι συμβαίνει στη χώρα μας; Τι σημαίνει «Δεν μπορώ αναπνεύσω» στην Ελλάδα; Η Στέγη προσκάλεσε δύο Αφροελληνίδες, την Τζάκυ Αμπουλιμέν και την Ειρήνη Νιαμουάια Οντούλ, να επιμεληθούν και να συντονίσουν μια δική τους συζήτηση, μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα, για το τι σημαίνει anti-blackness στην Ελλάδα και για το πώς βιώνεται ο ρατσισμός από τους ίδιους.

Η Οντούλ και η Αμπουλιμέν προέρχονται από τον χώρο της νομικής εκπροσώπησης και του ακτιβισμού και ανέλαβαν την οργάνωση της συζήτησης που ακολουθεί. Η καθημερινότητα, οι σκέψεις, οι εμπειρίες των Αφροελλήνων σε μια κουβέντα που δεν πρέπει να χάσετε, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. 

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο 21χρονος θα πει ποιος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει για να μην γίνει η καταγγελία

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Ο 21χρονος θα κατονομάσει ποιος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει για να μην τον καταγγείλει

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι υπήρξαν άτομα που προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν για να μην προχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ελλάδα / Κάμερες στην Αττική: Τα πρώτα αποτελέσματα, σε ποιους δρόμους υπάρχουν - Πάνω από 1.000 παραβάσεις σε 4 ημέρες

Η πιλοτική εγκατάσταση καμερών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα σε οκτώ σημεία υψηλής επικινδυνότητας στην Αττική
THE LIFO TEAM