ΗΠΑ: Απολύθηκε αστυνομικός που ξυλοκόπησε μαύρο άνδρα μπροστά στα παιδιά του

ΗΠΑ: Απολύθηκε αστυνομικός που ξυλοκόπησε μαύρο άνδρα μπροστά στα παιδιά του Facebook Twitter
0

Ένας αναπληρωτής σερίφης στη Τζόρτζια των ΗΠΑ απολύθηκε έπειτα από δημοσίευση βίντεο, όπου φαίνεται να χτυπά επανειλημμένα έναν μαύρο άντρα κατά τη διάρκεια ελέγχου, ανέφεραν οι αρχές την Κυριακή.

Ο αστυνομικός απολύθηκε για «υπερβολική χρήση βίας», ανέφερε το γραφείο του σερίφη. Οι αρχές δεν κατονόμασαν τον σερίφη ωστόσο ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε έρευνα από τον εισαγγελέα.

Το χρονικό

Ο Roderick Walker, 26 ετών, συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε την Παρασκευή, αφού ενώ οδηγούσε τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Στο αυτοκίνητο ήταν ο Walker, μαζί με τη φίλη του, το πέντε μηνών βρέφος τους, και τον γιο τους. Οι δύο σερίφηδες τον σταμάτησαν για έλεγχο με την αιτιολογία ότι είχε σπασμένο φως στο πίσω μέρος του οχήματος, δήλωσε ο δικηγόρος του Walker την Κυριακή.

Οι δύο αστυνομικοί ζήτησαν να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του, είπε ο δικηγόρος και στη συνέχεια ζήτησαν από τον Walker να βγει από το όχημα.

 

Η σύλληψη, που καταγράφηκε σε βίντεο από έναν περαστικό και δημοσιεύτηκε στα social media όπου φαίνονται δύο αστυνομικοί να έχουν πέσει πάνω από τον Walker, και ο ένας από αυτούς να τον γρονθοκοπάει επανειλημμένα. Η φίλη του Walker φωνάζει ότι ο WaLKER δεν μπορεί να αναπνεύσει. Την ίδια ώρα, ένα παιδί στο όχημα φωνάζει: «Μπαμπά».

Μια φωτογραφία του θύματος που τραβήχτηκε μέσα από τα κρατητήρια αποδεικνύει την γροθιά που δέχτηκε ο 26χρονος στο αριστερό μάτι.

ΗΠΑ: Απολύθηκε αστυνομικός που ξυλοκόπησε μαύρο άνδρα μπροστά στα παιδιά του Facebook Twitter
Roderick Walker

«Τα γεγονότα στο βίντεο δείχνουν δυστυχώς ένα ακόμη περιστατικό κατά το οποίο έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματα ενός άνδρα αφροαμερικανού από αξιωματικούς της αστυνομίας που έχουν το καθήκον πρώτα να προστατεύσουν και να υπηρετήσουν», δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος.

Με πληροφορίες από Deustche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Γονείς μηνύουν το σχολείο του γιου τους για την ποινή που του επιβλήθηκε λόγω χρήσης AI

Διεθνή / ΗΠΑ: Γονείς μηνύουν το σχολείο του γιου τους για την ποινή που του επιβλήθηκε λόγω χρήσης AI

Ο Ράιαν Άμποτ, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ, δήλωσε ότι η χρήση της AI από τους μαθητές είναι «συνηθισμένη, ακόμη και όταν απαγορεύεται», και είναι δύσκολο να ανιχνευτεί με ακρίβεια
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αστυνομικοί έριξαν στο έδαφος και γρονθοκόπησαν κωφό άντρα ο οποίος δεν άκουγε τις εντολές τους

Διεθνή / ΗΠΑ: Αστυνομικοί έριξαν στο έδαφος και γρονθοκόπησαν κωφό άντρα επειδή δεν άκουγε τις εντολές τους

Τον χτύπησαν και έκαναν χρήση τέιζερ για να τον ακινητοποιήσουν - Βίντεο από το συμβάν αναστάτωσε την κοινότητα - Ζητούν να αποσυρθούν οι κατηγορίες εις βάρος του άντρα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Η Μελόνι μόλις πέρασε τον πιο σκληρό νόμο στη Δύση για την παρένθετη μητρότητα

Διεθνή / Ιταλία: Η Μελόνι μόλις πέρασε τον πιο σκληρό νόμο στη Δύση για την παρένθετη μητρότητα

Παρά το γεγονός ότι η παρένθετη μητρότητα ήταν ήδη απαγορευμένη στη χώρα, ο νέος νόμος την κατατάσσει ως «καθολικό έγκλημα» διεθνούς χαρακτήρα, όπως η τρομοκρατία ή η γενοκτονία
LIFO NEWSROOM