Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ζητά να εκτελούνται ή να ευνουχίζονται οι βιαστές

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ζητά να εκτελούνται ή να ευνουχίζονται οι βιαστές Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν δήλωσε ότι θα ήθελε όσοι καταδικάζονται για βιασμό να εκτελούνται δημοσίως ή να υποβάλλονται σε χημικό ευνουχισμό.

Η δήλωση του Ιμράν Χαν έγινε με αφορμή τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας, την περασμένη εβδομάδα, περιστατικό που προκάλεσε σάλο στη χώρα.

Η γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, οδηγούσε σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λαχόρη όταν δύο άνδρες την έβγαλαν από το αυτοκίνητό της υπό την απειλή όπλου και την βίασαν. Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη σήμερα.

Ο Χαν είπε ότι πιστεύει πως οι δράστες θα πρέπει να εκτελούνται δι' απαγχονισμού. Πρόσθεσε όμως ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησής του τον ενημέρωσαν ότι αν εφαρμοζόταν μια τέτοια ποινή, θα διέτρεχε κίνδυνο η ειδική εμπορική σχέση του Πακιστάν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Σύστημα Γενικευμένων Προτιμήσεων χορηγήθηκε στο Πακιστάν το 2014 από την ΕΕ υπό τον όρο ότι θα τηρεί η χώρα τις διεθνείς συμβάσεις, όπως αυτές που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν είπε ωστόσο ότι εξετάζει την πιθανότητα του χημικού ευνουχισμού.

«Όπως υπάρχει φόνος πρώτου βαθμού, δευτέρου και τρίτου βαθμού, έτσι θα έπρεπε να διαβαθμίζονται και οι βιασμοί και όταν έχουμε βιασμό πρώτου βαθμού, να ευνουχίζουμε (τον δράστη). Εγχειρίστε τον και καταστήστε τον ανίκανο να διαπράξει κάτι τέτοιο», είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, Πακιστανοί βουλευτές είχαν υποβάλει ένα νομοσχέδιο που προέβλεπε τη δημόσια εκτέλεση όσων καταδικάζονται για σεξουαλικά εγκλήματα και για δολοφονίες παιδιών, όμως το νομοσχέδιο αυτό δεν πέρασε από το κοινοβούλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM