Live η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Live η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Πριν από λίγη ώρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 286 νέα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες

Η ενημέρωση γίνεται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη και τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

 

 

Νωρίτερα, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι είμαστε μακριά από ένα lockdown, αλλά ανέφερε ενδεικτικά δύο νέα μέτρα που μπορεί να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο», είπε αρχικά συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Όταν ρωτήθηκε ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, ο κ. Χαρδαλιάς έφερε ως παράδειγμα τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως για τους άνω των 65 ετών.

«Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής», συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ