Χανόχ Λεβίν, Η Πόρνη του Οχάιο

Η ΕΘΑΛ παρουσιάζει ένα από τα καλύτερα έργα του κορυφαίου δραματουργού του ισραηλινού θέατρου.

LIFOTEAM 5.10.2013 | 00:00

Η Πόρνη του Οχάιο, η μαύρη κωμωδία του Ισραηλινού δραματουργού Χανόχ Λεβίν, η οποία παρουσιάστηκε σε πανελλήνια «πρώτη» με αφορμή την 25η επέτειο του θεάτρου της Λεμεσού, ταξιδεύει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Είναι η ιστορία μιας πόρνης του δρόμου που περιμένει έναν πλούσιο τουρίστα να την παντρευτεί και να της αγοράσει μια πισίνα και είναι σίγουρη πως υπάρχει η πιθανότητα αυτό να συμβεί (ψέμα!) Είναι η ιστορία ενός ζητιάνου του Οϊμπίτερ ο οποίος αποφασίζει να γιορτάσει τα εβδομηκοστά του γενέθλια (ψέμα!) επισκεπτόμενος την πόρνη του δρόμου και προσφέροντάς της όλες του τις οικονομίες (ψέμα!). Είναι η ιστορία του γιου του, του Οϊμάρ ο οποίος τρέχει πίσω από τον πατέρα του γιατί τον αγαπά (ψέμα!) και θέλει να του προσφέρει λίγη αγάπη και ζεστασιά (αυτό κι αν είναι ψέμα)!

Είναι η ιστορία της αναμονής και των τριών τους. Της αναμονής που τους κρατάει ζωντανούς ή τουλάχιστον όχι εντελώς πεθαμένους και τους οδηγεί μέσα από την σκόνη και τη βρωμιά στο απέραντο γρασίδι της πρόσοψης της βίλας της πόρνης του Οχάιο.

ΠΟΤΕ05/10/2013 - 06/10/2013
ΠΟΥΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΣυγγραφέαςΧανόχ Λεβίν
ΣκηνοθεσίαΠαναγιώτης Λάρκου
ΠαίζουνΕυτύχιος Πουλλαΐδης, Βασιλική Κυπραίου, Μηνάς Τίγκιλης
Οδηγός Θεάτρου