Βάσιας Παρασκευοπούλου, Το αγόρι και η ευχή - μια ιστορία περιπλάνησης

Η νύχτα των γενεθλίων του Άρη και μια σειρά από απρόσμενες συναντήσεις που θα του αλλάξει την ζωή.

LIFOTEAM 24.11.2013 | 00:00

Τα μεγαλύτερα ταξίδια πολλές φορές ξεκινάνε με τους πιο ανορθόδοξους τρόπους κι αυτό είναι μια σπουδαία αλήθεια που ο Άρης θα ανακαλύψει τη νύχτα που κανονικά θα ήταν σαν όλες τις άλλες μέχρι που τελικά θα αποδειχτεί ότι θα είναι περισσότερο η νύχτα που θα του αλλάξει τη ζωή.
Όλα θα ξεκινήσουν όταν στο δωμάτιο του θα κάνει την απρόσμενη εμφάνιση του ένα μικροκαμωμένο, αποπροσανατολισμένο και με κάπως αχτένιστα από τον ύπνο μαλλιά κορίτσι που, σέρνοντας μια βαλίτσα στο ένα χέρι, θα του δηλώσει με όλη τη σοβαρότητα του κόσμου πως είναι μια Ευχή που έχει χαθεί.
«Κανείς δεν εμφανίστηκε για να με παραλάβει» θα επαναλάβει πολλές φορές εκείνη τη νύχτα το, εξίσου σαστισμένο από τη συνάντηση της με τον Άρη, κορίτσι και με κάθε λογικό τρόπο θα προσπαθήσει να του εξηγήσει ότι όλες οι ευχές ανήκουν σε Κάποιον και για αυτό το σκοπό άλλωστε και έχουν δημιουργηθεί, αλλά ο δικός της Κάποιος, όπως κατηγορηματικά υποστηρίζει, ούτε την αναζήτησε αλλά ούτε και φαίνεται ότι σκοπεύει κάποτε στο μέλλον να εμφανιστεί.
Εκείνη τη νύχτα που τελικά δεν θα είναι σαν όλες τις άλλες, οι δυο κόσμοι του Άρη και της Ευχής θα συναντηθούν κι ένα περίεργο ταξίδι αναζήτησης θα ξεκινήσει ώστε μαζί να προσπαθήσουν να βρουν αυτόν τον Κάποιον και να ανακαλύψουν το τι πραγματικά έχει συμβεί. Η αναζήτηση τους θα τους οδηγήσει στη χώρα των Ευχών κι από εκεί σε σειρά από εξίσου απρόσμενες συναντήσεις.

ΠΟΤΕ24/11/2013 - 13/04/2014
ΠΟΥΘΗΣΕΙΟΝ
ΣυγγραφέαςΒάσια Παρασκευοπούλου
ΣκηνοθεσίαΒάσια Παρασκευοπούλου
ΠαίζουνΓιάννης Πλιάκης, Έλια Ζαχαριουδάκη, Γιάννης Δρακόπουλος
Οδηγός Θεάτρου