Night of Performances

Η Νύχτα των Περφόρμανς είναι ένα site-specific καλλιτεχνικό γεγονός που ανέπτυξε ο Ζβόνιμιρ Ντομπρόβιτς, αρχικά για το φεστιβάλ Perforations (Perforacije) της Κροατίας.

LIFOTEAM 7.3.2014 | 00:00

Οι καλλιτέχνες καλούνται να  δημιουργήσουν πρότζεκτ που να αντανακλούν το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό τους σύμπαν, καθώς επίσης και έργα τέχνης με καινοτόμους τρόπους ως προς την οικεία τους φόρμα ή τα μέσα που χρησιμοποιούν.

Στο χρονικό διάστημα από το απόγευμα έως το βράδυ μιας ημέρας, έξι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν το έργο τους και κάθε περφόρμανς / εγκατάσταση / χάππενινγκ θα αρχίζει σε αλληλοδιαδοχικά διαστήματα και θα διαρκεί από λίγα λεπτά έως αρκετές ώρες. Η Νύχτα των Περφόρμανς είναι μια ελκυστική εκδήλωση για το κοινό, διότι αποτελεί μια ευκαιρία να ανακαλύψει κανείς εκ νέου τους χώρους της Στέγης, να παρακολουθήσει ένα πολυποίκιλο καλλιτεχνικό μείγμα και να αλληλεπιδράσει, να αντιδράσει, να συμμετάσχει και να απολαύσει τη δημιουργικότητα.

Το πρότζεκτ και η ιδέα αυτή έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον σε πολλές χώρες και, εκτός από τις συχνές παρουσιάσεις στην Κροατία, η Νύχτα των Περφόρμανς έχει ήδη φιλοξενηθεί στη Νέα Υόρκη και στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, στο Βελιγράδι, στα Σκόπια και στην Μπίτολα (Μοναστήρι) της ΠΓΔΜ, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, καθώς και στην Μπρεστ και την Καν της Γαλλίας.

ΠΟΤΕ07/03/2014 - 07/03/2014
Οδηγός Θεάτρου