Η γοργόνα και το θαλασσάκι

Μια θαλασσινή ιστορία με έρωτα και συναισθήματα για παιδιά, με τραγούδια του Μάνου Λοΐζου σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου.

LIFOTEAM 9.11.2014 | 00:00

Μια γοργόνα αγάπησε έναν στεριανό και για χατίρι του έβγαινε στη στεριά αλλάζοντας την ψαρίσια της ουρά μ' ένα ζευγάρι πόδια. Πόναγε όμως τόσο πολύ, σαν να περπατούσε πάνω σε σπασμένα γυαλιά. Κι όμως θυσιαζόταν! Για την αγάπη της άφηνε το υγρό της βασίλειο κι έτρεχε να τον βρει, έστω κι αν κάθε βήμα την έκανε να υποφέρει. Ώσπου εκείνος μια μέρα παντρεύτηκε μιαν άλλη. Αυτή που αγαπούσε. Και το κορίτσι της θάλασσας βούτηξε πάλι στα βαθιά. Κι έγινε αφρός. Όπως γίνονται όλες οι γοργόνες.


Η παραπάνω ιστορία που διηγείται στα παιδιά του νησιού ο καπετάν-Παναγής ζωντανεύει μια νύχτα που ο Λευτέρης παίρνει τη βάρκα του και πάει για πυροφάνι. Ένα ξαφνικό μπουρίνι αναποδογυρίζει τη βάρκα και το μικρό αγόρι σώζει η Γοργόνα της θάλασσας. Το παραμύθι αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Ώσπου ο Λευτέρης παντρεύεται την Κατερίνα, το κορίτσι που αγαπάει.

ΠΟΤΕ09/11/2014 - 05/04/2015
ΠΟΥΠΕΙΡΑΙΩΣ 131
ΣυγγραφέαςΓιώργος Φρατζεσκάκης
ΣκηνοθεσίαΓιώργος Φρατζεσκάκης
ΠαίζουνΚορίνα Αλεξανδρίδου, Κωνσταντίνος Λεβαντής, Μαρία Καμακάρη, Νίκος Χρηστίδης, Παύλος Πιερρόπουλος, Ήρα Δαμίγου, Μύρια Θρασυβουλίδη
Οδηγός Θεάτρου