Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δέκα προσαγωγές που έγιναν το πρωί έξω από το Εφετείο, από άτομα που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή.
Τα άτομα αυτά συγκεντρώθηκαν στο σημείο παρά τη σχετική απαγόρευση που υπήρχε, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της απείθειας.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, άνδρες της Αστυνομίας προσήγαγαν τα άτομα επειδή συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο Αθηνών παρά τη σχετική απαγόρευση.
Παράλληλα, το απόγευμα της Δευτέρας, απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης των μελών του δικαστηρίου, που είχε καταθέσει ο Γιάννης Λαγός στο Εφετείο στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Στη συνέχεια, η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ρώτησε την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου σχετικά με το αν θα συνεχιστεί η διαδικασία.
Η εισαγγελέας ζήτησε να συνεχιστεί αύριο η διαδικασία και διακόπηκε η συνεδρίαση του Εφετείου για αύριο στις 11 το πρωί, με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών των κατηγορουμένων.
Μετά την απόρριψη της αίτησης που ζήτησε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου τον λόγο έλαβε ο συνήγορος τού Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, που επανέλαβε στο δικαστήριο τους λόγους για τους οποίους αιτήθηκε την εξαίρεση των δικαστών ο εντολέας του.
Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι θεωρεί πως έγιναν παρεμβάσεις της νομοθετικής εξουσίας στην δικαστική, μετά τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και πολιτικών αρχηγών, και πώς θεωρεί ότι το δικαστήριο επηρεάστηκε από «όλον τον εσμό των αντιδράσεων».
Κατηγόρησε επίσης την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη ότι επέτρεψε κατά τη διάρκεια της δίκης να μιλούν μάρτυρες για φασισμό, ναζισμό κτλ, αντί να τους διακόπτει καθώς -όπως είπε ο κ. Πλεύρης- το δικαστήριο δικάζει πράξεις και όχι ιδεολογίες.
σχόλια