Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στην Ελένη Ζαρούλια- Για την υπόθεση διορισμού της στη Βουλή

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στην Ελένη Ζαρούλια- Για την υπόθεση διορισμού της στη Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της Ελένης Ζαρούλια, για την υπόθεση του διορισμού της στη Βουλή ως μετακλητή υπάλληλος, τον Σεπτέμβριο.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και ασκήθηκε με βάση τον φάκελο που απέστειλε στην εισαγγελία ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Όταν έγινε γνωστή η είδηση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια είχαν προκληθεί αντιδράσεις και τελικά ο πρόεδρος της Βουλής υπέγραψε την ανάκληση του διορισμού, στις 9 Οκτωβρίου και απέστειλε τα στοιχεία στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με τον φάκελο της δικογραφίας, η κ. Ζαρούλια βεβαίωσε ψευδώς ότι δεν έχει κώλυμα για τον διορισμό της στη Βουλή, τον οποίο ζήτησε ο σύζυγος της Νίκος Μιχαλολιάκος ως αρχηγός της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Ο διορισμός έγινε καθώς η πρώην βουλευτής δεν δήλωσε ότι είναι υπόδικη με τελεσίδικο βούλευμα για κακουργηματική πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ζαρούλια καταδικάστηκε για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο της επέβαλε κάθειρξη 6 ετών, με αναστολή ως την έφεση.

«Η Ελένη Ζαρούλια προκάλεσε ψευδώς και δολίως τον διορισμό της για ίδιον όφελος», ανέφερε στο σκεπτικό του ο πρόεδρος της Βουλής στο οποίο επισημαίνονταν επίσης ότι η πρώην βουλευτής «δήλωσε ψευδώς στην υπεύθυνη δήλωσή της ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό της κώλυμα διορισμού». Στην απόφαση ο κ. Τασούλας επικαλέστηκε, εκτός από την ψευδή δήλωση, και τις γενικές αρχές του Διοικητικού Δικαίου που προβλέπει ανάκληση για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ