Νιγηρία: Πειρατές απήγαγαν τρεις Έλληνες ναυτικούς και ζητούν λύτρα

Νιγηρία: Πειρατές απήγαγαν τρεις Έλληνες ναυτικούς και ζητούν λύτρα Facebook Twitter
Πειρατεία στη Νιγηρία: Διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των 3 Ελλήνων ναυτικών (marinetraffic)
0

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές των αρχών με τους πειρατές στη Νιγηρία, προκειμένου να επιτευχθεί η απελευθέρωση των τριών απαχθέντων Ελλήνων ναυτικών.

Κατά τις πληροφορίες του υπουργείου, ως αυτό το στάδιο, η ενημέρωση που έχουν οι ελληνικές αρχές είναι πως και οι πέντε συνολικά, ναυτικοί, στο πλοίο των οποίων έγινε έφοδος πειρατών, είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι πειρατές πήραν ομήρους τον πλοίαρχο και δύο ναύτες από τους πέντε Έλληνες που ανήκουν στο πλήρωμα του πλοίου Στέλιος Κ, εφοδιαστικού δεξαμενόπλοιου ελληνικών συμφερόντων που πλέει υπό σημαία Τόγκο.

Τα υπόλοιπα δύο μέλη του πληρώματος οδήγησαν το πλοίο σε ασφαλές λιμάνι στο Λάγκος.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού καταγγέλλει σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε πως οι συγγενείς των απαχθέντων δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους. Απευθύνει δε, έκκληση να υπάρξει άμεσα ενημέρωση των οικογενειών για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πειρατές. «Η αγωνία των συγγενών των ναυτεργατών έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της», τονίζει.

Στην ανακοίνωση της, η ΠΕΝΕΝ τονίζει πως «η ένοπλη ομάδα που απήγαγε τους Έλληνες ναυτεργάτες προσδοκά την ανταλλαγή των απαχθέντων στη βάση μιας οικονομικής συμφωνίας (λύτρα) για την απελευθέρωσή τους».

Ζητά από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη «να πάρει πρωτοβουλία τόσο σε διεθνές ναυτιλιακό επίπεδο όσο και με τις κυβερνήσεις των χωρών όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν αποτελεσματικά και με τον τρόπο αυτό να προστατευτεί η ζωή των ναυτεργατών, Ελλήνων και αλλοδαπών, που επανδρώνουν στην ελληνική και διεθνή ναυτιλία».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπή δρομολογίων στον Προαστιακό μετά από τροχαίο - Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Ελλάδα / Προαστιακός: Ακινητοποιήθηκε συρμός στη σήραγγα των Αγίων Αναργύρων – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σύμφωνα με την εταιρεία αυτοκίνητο αφού πέρασε διάβαση του ΟΣΕ, προσέκρουσε πάνω στην προστατευτική μπάρα και φέρεται να προκάλεσε ζημιές σε καλώδια του δικτύου
LIFO NEWSROOM
Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Ελλάδα / Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Αναφερόμενος ειδικά στην επίθεση του βουλευτή του, ο Δημήτρης Νατσιός υποστήριξε: «Ο βουλευτής της Νίκης είναι βαθύτατα πιστός και, βλέποντας έργα που βανδαλίζουν το πρόσωπο της Παναγίας, έδρασε παρορμητικά. Κατανοώ την πράξη του»
LIFO NEWSROOM