Ανοίγουν τα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων μόνο για επαγγελματίες

Ανοίγουν τα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων μόνο για επαγγελματίες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Όλο και περισσότερες μεγάλες αλυσίδες επιχειρήσεων προχωρούν σε άνοιγμα των φυσικών τους καταστημάτων υπό την προϋπόθεση οι πελάτες να είναι επιχειρήσεις ή ελεύθεροι επαγγελματίες.

Υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων που ανοίγουν, δήλωσαν στην Καθημερινή ότι με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθούν μερικώς και τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα, καθώς και το σύστημα μεταφορών και παραδόσεων των παραγγελιών.

Για να εισέλθει κάποιος, πρέπει να διαθέτει βεβαίωση αδείας κυκλοφορίας επιτηδευματία ή ελεύθερου επαγγελματία ή μέλους διοίκησης από το σύστημα «Εργάνη», ή να έχει εκτυπώσει τα στοιχεία μητρώου από το Taxisnet ή να διαθέτει δελτίο επαγγελματικής ταυτότητας. Επιτρέπονται αγορές μόνο με έκδοση τιμολογίου, ενώ για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιος να «αξιοποιήσει» φιλία ή συγγένεια με επαγγελματία απαγορεύεται η είσοδος συνοδού στο κατάστημα.

Σημειώνεται ότι η ΚΥΑ που είχε εκδοθεί στις 6/11 επέτρεπε τη συνέχιση της λειτουργίας δραστηριοτήτων από επιχειρήσεις που έχουν πολλαπλές δραστηριότητες και οι ΚΑΔ δεν έχουν ανασταλεί, π.χ. χονδρεμπόριο. Στην απόφαση που εκδόθηκε το Σάββατο και με την οποία παρατείνεται το lockdown έως τις 14/12 προβλέπεται το παραπάνω, ενώ έχουν προστεθεί και οι προϋποθέσεις (έγγραφο απόδειξης επαγγελματικής ιδιότητας, αγορές μόνο με τιμολόγιο, απαγόρευση εισόδου μη επαγγελματία αυτοτελώς ή ως συνοδού).

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σε α' φάση

Οικονομία / Καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιους αφορά, ποιοι δικαιούνται έκπτωση μέχρι και 80%

Αφορά στην εξαγορά 90.000 καταπατημένων ακινήτων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία - Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση του ακινήτου στο Ε9 τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την αίτηση
LIFO NEWSROOM