Δημοσκόπηση: Επιφυλακτικοί με το εμβόλιο σχεδόν οι μισοί πολίτες

Δημοσκόπηση: Επιφυλακτικοί με το εμβόλιο σχεδόν οι μισοί πολίτες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επιφυλακτικοί με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εμφανίζονται σχεδόν οι μισοί πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το Open.

Συγκεκριμένα το 42% των ερωτηθέντων λέει πως θα περιμένει και δεν θα κάνει άμεσα το εμβόλιο, το 33% τονίζει πως θα εμβολιαστεί άμεσα ενώ ένα 19% λέει πως δεν θα εμβολιαστεί.

Δημοσκόπηση: Επιφυλακτικοί με το εμβόλιο σχεδόν οι μισοί πολίτες Facebook Twitter

Στις ηλικίες 16-24 ετών το 64% λέει πως θα περιμένει, το 24% πως δεν θα εμβολιαστεί και μόλις το 9% πως θα το κάνει. Στις ηλικίες 24-44 το ποσοστό που θα περιμένει είναι 43% ενώ αρνητικό είναι το 29% και θα πάει άμεσα το 20%.

Στις μεγαλύτερες ηλικίες τα πράγματα αλλάζουν καθώς στην ομάδα 45-64 ετών το 42% λέει πως θα περιμένει, το 37% πως θα πάει άμεσα για εμβολιασμό και μόλις το 15% δεν θα εμβολιαστεί. Από 65 ετών και άνω το 51% λέει θα εμβολιαστεί, το 31% πως θα περιμένει και μόλις το 11% δεν θα πάει καθόλου.

Δημοσκόπηση: Επιφυλακτικοί με το εμβόλιο σχεδόν οι μισοί πολίτες Facebook Twitter

Σε ό,τι αφορά στην πανδημία, οι περισσότεροι πολίτες αποδίδουν την έξαρση του κορωνοϊού στην καθυστερημένη λήψη μέτρων. Ακολουθεί η άποψη ότι οι πολίτες δεν ακολούθησαν τα μέτρα και ότι δεν υπάρχει αρκετός έλεγχος.

Δημοσκόπηση: Επιφυλακτικοί με το εμβόλιο σχεδόν οι μισοί πολίτες Facebook Twitter

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 38% κατά 15,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ 6,9%, ΚΚΕ 5,6%, Ελληνική Λύση 4,2% και ΜέΡΑ25 3%.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης με ποσοστό 48,2% και ακολουθούν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 39,9%, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 39,6%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 38,7% και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης με 38%.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιδηροδρομικός εφιάλτης: Ατυχήματα, φωτιές και παρ' ολίγον συγκρούσεις μέσα σε έναν μήνα

Ελλάδα / Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι σε αφύλακτη διάβαση: Έξι σοβαρά ατυχήματα σε έναν μήνα

Από την παρ'ολίγον μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών μέχρι την εισβολή συρμού στο Μετρό - Τα γεγονότα καταδεικνύουν την άμεση ανάγκη για επαναξιολόγηση των διαδικασιών ασφάλειας και εκπαίδευσης του προσωπικού
LIFO NEWSROOM
Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της θεοκρατίας

Ελλάδα / Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της ισλαμικής δημοκρατίας

Η Βάσω Παπανδρέου έχει μείνει στην ιστορία των γυναικών του Ιράν ως η πρώτη επίσημη επισκέπτης που «παραβίασε» το αυστηρό πρωτόκολλο του θεοκρατικού καθεστώτος
LIFO NEWSROOM
Συρμός προαστιακού στο Μετρό: «Ο ρυθμιστής κυκλοφορίας έκανε λάθος, ο μηχανοδηγός παραβίασε 2 φωτοσήματα»

Ελλάδα / Συρμός προαστιακού μπήκε στη γραμμή του Μετρό: «Ο ρυθμιστής κυκλοφορίας έκανε λάθος, ο μηχανοδηγός παραβίασε 2 φωτοσήματα»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης αποκάλυψε το αλαλούμ που λίγο έλειψε να προκαλέσει νέο σιδηροδρομικό ατύχημα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου
LIFO NEWSROOM