Έσβησε το ψηφιακό ρολόι που μετρούσε αντίστροφα τις ημέρες προεδρίας Τραμπ

Έσβησε το ψηφιακό ρολόι που μετρούσε αντίστροφα τις ημέρες προεδρίας Τραμπ Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Επί τέσσερα χρόνια, οι Νεοϋρκέζοι έβλεπαν στην όψη ενός κτηρίου στο Queens με θέα στο ποτάμι, ένα γιγαντιαίο ψηφιακό ρολόι με αριθμούς σε κόκκινο νέον να μετρά αντίστροφα τις ημέρες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, ημέρα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν το ρολόι απέναντι από την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έδειξε «0».

Το ρολόι εμφανίστηκε το καλοκαίρι του 2017 σε τυφλή όψη ενός κτηρίου στη Long Island City, στο οποίο είναι το στούντιο του καλλιτέχνη Matthew Barney. Ο Barney εγκατέστησε το ρολόι στη συνοικία που γεννήθηκε ο Τραμπ, σε συνεργασία με τον εκδότη και επιμελητή Brandon Stosuy, την αρχιτέκτονα Jane Lea, τον κατασκευαστή Jade Archuleta-Gans και τον ντιζάινερ φωτισμού Kenzan Tsutakawa-Chinn.

«Είναι μια υπενθύμιση ότι πολύς κόσμος ανυπομονεί αυτό να το τελειώσει» είχε πει στο DNAinfo ο Stosuy, λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας του ψηφιακού ρολογιού, γνωστού ως «Remains Board». «Και είναι λίγο ως τεστ διάρκειας - μια υπενθύμιση να προσπαθήσουμε να αντέξουμε ως το τέλος».

Πολλοί περαστικοί δεν καταλάβαιναν τι σήμαιναν οι αριθμοί. «Το βλέπουμε ως πολιτικό πρότζεκτ, κάτι σαν το National Debt Clock» έλεγε ο Stosuy. «Υποθέτουμε ότι είναι αρκετά σαφές αυτό που κάνει, χωρίς εμείς να εξηγούμε. Νομίζω ότι είναι σαφής επίσης και η στάση μας απέναντι στον Τραμπ».

Το είχαν προγραμματίσει να πηδήξει στο «O» στην περίπτωση που ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν εξαντλούσε την τετραετία. Δεν συνέβη. Αλλά, το ρολόι δεν χρειάστηκε να ξαναρχίσει να μετρά αντίστροφα άλλες 1.460 μέρες. Μηδενίστηκε, και αυτό γιορτάστηκε με livestreaming συναυλίας των Liturgy, μέταλ μπάντας Μαύρων από το Brooklyn.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM