Οι φάλαινες του Αυγούστου

Το συγκινητικό έργο του Ντέιβιντ Μπέρι ανεβαίνει στο Θέατρο Χώρα.

LIFOTEAM 18.10.2019 | 00:00

Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί το συγκινητικό έργο του Ντέιβιντ Μπέρι «Οι φάλαινες του Αυγούστου» και συναντάει επί σκηνής τους: Τζένη Ρουσσέα, Έρση Μαλικένζου και Νίκο Γαλανό στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

 

«Οι φάλαινες του Αυγούστου» που κάνουν πρεμιέρα στο Θέατρο Χώρα στις 18 Οκτωβρίου, είναι ένας ύμνος στη ζωή και στην ανθρώπινη αλληλεγγύη. Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι, προχωρημένης ηλικίας, συναντώνται σε ένα νησί το καλοκαίρι, μετρώντας αντοχές, αναμνήσεις, ελπίδες, αγωνίες και όνειρα.

 

Στην ιστορία του Ντέιβιντ Μπέρι πρωτοστατούν δύο εντελώς αντίθετου χαρακτήρα γυναίκες, που αγωνίζονται να επιβιώσουν μόνες τους και να ολοκληρώσουν το ταξίδι της ζωής τους με αγάπη και αξιοπρέπεια. Η Σάρα, μικρότερη ηλικιακά, έχει αναλάβει να φροντίζει την ογδονταεξάχρονη αδελφή της Λίμπυ. Ο θάνατος καραδοκεί σε κάθε τους βήμα.

 

Η νεότερη τον ξορκίζει, η πιο ηλικιωμένη τον αποζητά. Η σύγκρουση των δύο κόσμων είναι αναπόφευκτη. Η μια ελπίζει στο μέλλον, αγωνίζεται ως το τέλος, η άλλη παραιτείται και ζει αναπολώντας το παρελθόν. Μοιάζουν σαν τις φάλαινες που περιμένουν να έρθουν. Είναι ένα σπάνιο είδος που εξαφανίζεται, αλλά που ακόμα υπάρχει.

ΠΟΤΕ18/10/2019 - 08/12/2019
ΠΟΥΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ
ΣυγγραφέαςΝτέιβιντ Μπέρι
ΣκηνοθεσίαΠέτρος Ζούλιας
ΠαίζουνΤζένη Ρουσσέα, Έρση Μαλικένζου, Νίκος Γαλανός, Μαρία Αντουλινάκη, Μάκης Πατέλης, Γιάννης Μαρίνος
Άλλοι συντελεστέςΣκηνικά- Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη, Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Οδηγός Θεάτρου