Παπαευαγγέλου: Πάνω από 8.500 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα - «Ο χάρτης κοκκίνησε ξανά»

Παπαευαγγέλου: Πάνω από 8.500 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα - «Ο χάρτης κοκκίνησε ξανά» Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
0

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα δεν εφαρμόστηκαν διατύπωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για Πάτρα, Χαλκίδα, Αττική αλλά και Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σήμερα είχαμε ρεκόρ αριθμού τεστ με 46.000 τεστ. Παράλληλα υποστήριξε ότι η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει επιδείνωση και τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια εκτιμώνται σε περισσότερα από 8.500.

Σημειώνεται ότι η τακτική ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα, ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας, λόγω της διάρκειας της συνεδρίασης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. 

«Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό στις κόκκινες περιοχές αλλά αυξήθηκε σημαντικά σε αρκετές ακόμα περιοχές της χώρας μας που από σήμερα χαρακτηρίζονται και αυτές κόκκινες. Εκθετική αύξηση κρουσμάτων, ιδιαίτερα ανησυχητική, εμφανίζει ο δήμος Πατρέων και ο δήμος Χαλκιδαίων», ανέφερε υπογραμμίζοντας πως οι περιοχές αυτές ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς. 

«Η εικόνα της πανδημίας είναι παρόμοια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα νέα κρούσματα κυρίως αφορούν την ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών», ανέφερε και συμπλήρωσε πως η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων μειώθηκε στα 43 έτη. Αυτό, σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε ενδοοικογενειακή διασπορά και κάλεσε για πολύ προσεκτική εφαρμογή των μέτρων στους εργασιακούς χώρους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

«Δυστυχώς, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι κρυφές συγκεντρώσεις συμπολιτών μας σε κλειστούς χώρους, σε σπίτια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές κατά κύριο λόγο είναι κρυφές, είναι μυστικές, δεν αποκαλύπτονται στην πολιτική προστασία, γεγονός που συνεπάγεται ότι δεν πραγματοποιείται επίσημα ιχνηλάτηση, που αποτελεί το πιο σημαντικό μας όπλο για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού». 

«Μας ανησυχεί η Αττική. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έφτασε τις 4.400 περίπου, μία αύξηση κατά περίπου 60%» τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου, ενώ σημείωσε ότι ανησυχητική είναι η αύξηση των μολύνσεων στη Θεσσαλονίκη λίγες μόνο εβδομάδες «από τη στιγμή που η πόλη πήρε μια πρώτη ανάσα».

«Έχουμε μπροστά μας μια ανηφόρα. Κάνω έκκληση στην κοινή λογική μας και συστήνω να κάνουμε υπομονή και να τηρήσουμε τα μέτρα» είπε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM