Τη συμμετοχή ανθρώπων της «πραγματικής οικονομίας» στην Επιτροπή για τον κορωνοϊό ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Τη συμμετοχή ανθρώπων της «πραγματικής οικονομίας» στην Επιτροπή για τον κορωνοϊό ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών Facebook Twitter
0

Την επαναλειτουργία της αγοράς, χωρίς καθυστερήσεις περιμένει ο κλάδος του λιανεμπορίου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το αναμενόμενο άνοιγμα της αγοράς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης ζήτησε την συμμετοχή επαγγελματιών της «πραγματικής οικονομίας» στην επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας. 


«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να αιωρούνται λανθασμένα διλήμματα στον δημόσιο διάλογο, όπως σχολεία και πρωτοετείς φοιτητές στα πανεπιστήμια ή άνοιγμα της αγοράς, με κόστος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για τους Έλληνες φορολογουμένους και χαμένες θέσεις εργασίας, με τελικό αποτέλεσμα μηδενική προοπτική και ελπίδα για όλους τους νέους της χώρας» δήλωσε ο κ. Καφούνης.

Όπως λέει, εάν η Επιτροπή πρόκειται να ιεραρχεί τις προτεραιότητες και να αποφασίζει, «τότε προφανώς η σύνθεση της θα πρέπει να αποτελείται από 16 υγειονομικούς και 16 ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας.»


«Αναμένουνε τα υγειονομικά δεδομένα των επόμενων ημερών ώστε με σοβαρότητα και χωρίς να διακινδυνέψουμε το ύψιστο αγαθό της υγείας, να προτείνουμε τον καλύτερο τρόπο επαναλειτουργίας της αγοράς, που θα μπορέσει, χωρίς άλλο πισωγύρισμα, να μας φτάσει μέχρι το σημείο που η υγειονομική κρίση θα έχει ξεπεραστεί».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM