O αγαπητός σεφ Περικλής Κοσκινάς μιλάει για το δικό του συναισθηματικό φαγητό που τον πάει πίσω στο μέρος όπου μεγάλωσε και πέρασε όλη του την παιδική ηλικία ψαρεύοντας, στον κόλπο της Γαρίτσας και στο Καρδάκι στην Κέρκυρα. Στην συνέχεια του επεισοδίου ο κ. Ευθύμιος Σκουλάκης, διευθυντής στο Ινστιτούτο Βασικής Βιοϊατρικής Έρευνας του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμινγκ", αναλύει την επιστημονική εξήγηση πίσω από την δημιουργία των γευστικών μας αναμνήσεων.