Καλογρίτσας στην Προανακριτική: Ο Νίκος Παππάς μού ζήτησε να είμαι «μπροστινός» για το κανάλι

Καλογρίτσας στην Προανακριτική: Ο Νίκος Παππάς μού ζήτησε να είμαι «μπροστινός» για το κανάλι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο μπήκε «μπροστινός» στο εγχείρημα της απόκτησης τηλεοπτικού σταθμού, μετά από σχετική προτροπή της τότε κυβέρνησης και του υπουργού, Νίκου Παππά, προχώρησε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Στην κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τον «πολυαγαπημένο του φίλο», όπως τον χαρακτήρισε, Νίκο Παππά, επαναλαμβάνοντας ότι ο τότε υπουργός του πρότεινε να τεθεί «μπροστινός» για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες ο γνωστός επιχειρηματίας είπε: «Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζάνη να μην φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους ''νέους''. Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά».

Ερωτηθείς από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Σταύρο Κελέτση σε ποια παιδιά αναφέρεται φέρεται να απάντησε πως τα έχει καταγεγραμμένα. «Θα τα θυμηθώ στην πορεία. Τα έχω καταγεγραμμένα. Το καλοκαίρι του 2016 στις αρχές είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον με την ομάδα που συνεργαζόμουν».

Στην ερώτηση αν ήταν ομάδα επιχειρηματική, απάντησε: «Όχι. Ο Παππάς ήταν»

«Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι;»

Ειδικότερα ο μάρτυρας, μιλώντας για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά, φέρεται να είπε:

«Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Νίκος Παππάς και μου είπε: ''Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά''; Εγώ είπα πως «ήρθα μαζί σας». Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανέφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Με τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα ''ας πάει κι αυτό''. Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού».

«Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες»

Σε ερώτηση του κ. Κελέτση πού τον συναντούσε απάντησε παντού. «Στο σπίτι μου. Στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω, να σας δώσω τις σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο. Στο Πόρτο Χέλι ήρθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Ήταν και ο Κ. Τόμπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία... φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω» είπε ο κ. Καλογρίτσας, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του δήλωσε: «Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως έχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι. Εγώ αυτά δεν τα πολυπίστευα. Έχω μια δίκη μου άποψη για τις συνεργασίες με τους Άραβες. Όταν ειπώθηκε ότι με αυτή την εταιρία θα κάνουμε το κανάλι είχα την αίσθηση ότι αυτό το κανάλι θα κατευθυνόταν από υπηρεσίες. Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα».

«Όταν δεν πήραμε το κανάλι ξεκίνησε η καθύβριση εμού»

Σε άλλο σημείο ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να είπε: «Δεν είχα κανένα λόγο να βγω σε κανένα εξωτερικό να βρω έργο. Ούτε το ήξερα αυτό το έργο. Ήταν όλα εικονικά. Όταν έφτασε η ώρα και δεν πήραμε το κανάλι ξεκίνησε η καθύβριση εμού και της οικογένειάς μου. Την επόμενη ενώ είχα πιστώσεις από τράπεζες με κόψανε από τα πάντα».

«Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας ανέφερε στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής ότι οι επαφές του με τους εκπροσώπους της εταιρείας CCC προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το «ΣΥΡΙΖΑ channel» έγινε με την καθοδήγηση του κ. Παππά.

«Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς. Με συγκεκριμένες εντολές» είπε μεταξύ άλλων υπογραμμίζοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις η επικοινωνία με τον πρώην υπουργό γινόταν μέσω γραπτών μηνυμάτων.

«Είμαι υποχρεωμένος να δείξω email και sms»

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος την περιγραφή του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Καλογρίτσας, προειδοποίησε πως αν ο κ. Παππάς δεν «πει αυτά που πραγματικά έγιναν», θα υποχρεωθεί να δείξει έναν ολόκληρο φάκελο με email και sms που διαθέτει (και τον έδειξε στην επιτροπή).

«Εγώ τότε έπρεπε να αποφασίσω. Τα παιδιά μου μπήκαν σε εντατικές με εγχειρήσεις έως και στον εγκέφαλο. Εγώ είχα μάθει πιο σκληρά. Είχα σκληρή ζωή. Τα παιδιά μου όμως υπέφεραν. Μήνυσα λοιπόν τους απατεώνες . Δυστυχώς οι προξενητάδες δεν είχαν καταλάβει. «Μούντζες κακές». Για αυτό είμαστε εδώ. Έλεγα ότι οι Άραβες ήταν οι πρώτοι που στα δικαστήρια στην Ελβετία έστειλαν επιλεγμένα email Δεν τα έστειλαν όλα. Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να απαντήσω. Να δείξω κι εγώ email και sms» φέρεται να είπε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

«Ως πρωθυπουργός συμμετείχε και βίωσε μερικές από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της Ευρώπης του 21ου αιώνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κορυφαίο πανεπιστήμιο
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Παπαντωνίου διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Πολιτική / «Δεν είναι μακριά η ώρα του αποχαιρετισμού» ― Ο Γιάννος Παπαντωνίου διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο Γιάννος Παπαντωνίου «προσεβλήθη από επιθετικό καρκίνο του προστάτη, που συνδυάστηκε με σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη, το οποίο τον οδήγησε σε πολύωρες διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις και σε αναπηρική καρέκλα»
LIFO NEWSROOM
Κόκκινο παγκάκι: Η πρωτοβουλία ενάντια στη βία κατά των γυναικών που εγκαινιάσθηκε στην ιταλική πρεσβεία

Πολιτική / Κόκκινο παγκάκι: Η πρωτοβουλία ενάντια στη βία κατά των γυναικών που εγκαινιάσθηκε στην ιταλική πρεσβεία

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε σε μήνυμά της ότι στα μέτρα μέριμνας για την υποστήριξη των θυμάτων της έμφυλης βίας περιλαμβάνονται πολλοί σταθμοί και 44 ασφαλή καταφύγια,
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως δεν θα οδηγηθούμε στο κακό σενάριο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως δεν θα οδηγηθούμε στο κακό σενάριο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του αναφέρεται στο θέμα των σεισμών στις Κυκλάδες, καθώς επίσης στην αύξηση των μισθών, αλλά και στο μεταναστευτικό
LIFO NEWSROOM
Διαξιφισμοί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: «Απαράδεκτη εργαλειοποίηση» - «Το γαρ πολύ της θλίψεως...»

Πολιτική / Διαξιφισμοί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: «Απαράδεκτη εργαλειοποίηση» - «Το γαρ πολύ της θλίψεως...»

εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας από την αντιπολίτευση είναι πλέον αυταπόδεικτη και πρέπει να σταματήσει, λέει η ΝΔ - «Αν ψάχνουν, λοιπόν, ποιος τα "μαζεύει", ας κοιταχτούν στον καθρέφτη», απαντά το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Πινακοθήκης και του Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης

Πολιτική / Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Πινακοθήκης και του Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων έχει οριστεί να αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη
LIFO NEWSROOM