Friends: «Δεν είχαμε πρόθεση για καστ μόνο λευκών», λένε οι δημιουργοί - Τι θα άλλαζαν σήμερα

Friends: «Δεν είχαμε πρόθεση για καστ μόνο λευκών», λένε οι δημιουργοί - Τι θα άλλαζαν σήμερα Facebook Twitter
0

Οι δημιουργοί και παραγωγοί των Friends μίλησαν για την έλλειψη διαφορετικότητας στη σειρά, τονίζοντας πως δεν είχαν πρόθεση για κάτι τέτοιο. 

Σε συνέντευξη στο The Hollywood Reporter, οι δημιουργοί της σειράς, Μάρτα Κάουφμαν και Ντέιβιντ Κρέιν, μαζί με τον σκηνοθέτη Κέβιν Μπράιτ, αναγνώρισαν πως αν η σειρά φτιαχνόταν σήμερα, το καστ θα ήταν εντελώς διαφορετικό. 

«Αν κάναμε σήμερα Τα Φιλαράκια, δεν φαντάζομαι πως θα κατέληγαν να είναι όλοι λευκοί στο καστ«, σημείωσε ο 66χρονος Μπράιτ, στον απόηχο του σπέσιαλ επεισοδίου που προβλήθηκε στο HBO Max. «Θα άλλαζαν πάρα πολλά, αλλά για να τους κάνουμε να συμπεριφέρονται ρεαλιστικά στην εποχή μας, θα αλλάζαμε πολλά και σε αυτούς. Και η φυλετική σύνθεση θα άλλαζε», πρόσθεσε. 

Τα Φιλαράκια με πρωταγωνιστές τους Ντέιβιντ Σουίμερ, Ματ Λε Μπλανκ, Μάθιου Πέρι, Κόρτνεϊ Κοξ, Τζένιφερ Άνιστον και Λίζα Κούντροου ως πάλαι ποτέ 20άρηδες στη Νέα Υόρκη, έχουν δεχθεί έντονη αρνητική κριτική για το καστ, που αποτελείτο μόνο από λευκούς ηθοποιούς. 

Τόσο η 64χρονη Κάουφμαν αλλά και ο Μπράιτ επέμειναν πως η επιλογή μιας ομάδας λευκών ηθοποιών δεν ήταν σχεδιασμένη. 

«Δεν είχαμε πρόθεση για ένα καστ μόνο λευκών ηθοποιών. Ούτε ήταν αυτός ο σκοπός μας», εξήγησε ο Μπράιτ. «Προφανώς η χημεία ανάμεσα σε αυτούς τους έξι ηθοποιούς μιλάει από μόνη της». 

«Εκείνη την περίοδο, δεν ήταν συνειδητή απόφαση», λέει η Κάουφμαν. «Είδαμε άτομα κάθε εθνικότητας, θρησκείας κα χρώματος. Αυτοί ήταν οι έξι άνθρωποι που επιλέξαμε. Οπότε σίγουρα δεν έγινε συνειδητά. Εμπνέεσαι από κάποιον και γράφεις αυτό που πιστεύεις ότι θα είναι η φωνή του», τόνισε.

Friends: «Δεν είχαμε πρόθεση για καστ μόνο λευκών», λένε οι δημιουργοί - Τι θα άλλαζαν σήμερα Facebook Twitter
Η Gabrielle Union ήταν η πρώτη μαύρη ηθοποιός που είχε ρόλο με λόγια στα Φιλαράκια.

Σε ερώτηση αν θα έκαναν κάτι διαφορετικό στην δημιουργία της σειράς, η Κάουφμαν απάντησε, «υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα που θα έκανα αλλιώς». «Έχω μιλήσει γι' αυτό παλιότερα και νιώθω την ευθύνη της συμμετοχής μου σε ένα σύστημα, αλλά όλα καταλήγουν στο δεν γνώριζα όσα δεν γνώριζα», λέει. 

«Θα ήμουν τρελός αν δεν προσλάμβανα αυτούς τους έξι ηθοποιούς», εξήγησε από την πλευρά του ο Κέβιν Μπράιτ. «Τι να πω; "Εύχομαι η Λίζα να ήταν μαύρη;". Λάτρεψα το καστ. Αγάπησα το σόου και την όλη εμπειρία. Ξέρω πως η Μάρτα αισθάνεται διαφορετικά. Δε νομίζω ότι μας επηρεάζει όλους», σημείωσε. 

Κάνοντας πρεμιέρα το 1994, η πρώτη μαύρη ηθοποιός στα Φιλαράκια με λόγια ήταν η guest εμφάνιση της Γκάμπριελ Γιούνιον σε ένα επεισόδιο της έβδομης σεζόν. Το 2003, η Αΐσα Τάιλερ προστέθηκε στο καστ ως Dr. Charlie Wheeler και έγινε η πρώτη μαύρη ηθοποιός με επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις στη σειρά. 

Η Αΐσα Τάιλερ, μιλώντας στο InStyle το 2018 για τον ρόλο της, είπε πως η συμμετοχή της ήταν «ορόσημο για το σόου. Ως ηθοποιός, εκείνο ήταν το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σόου εκείνη την εποχή, οπότε ήταν ορόσημο». 

Όπως εξήγησε ο ρόλος δεν προοριζόταν για έγχρωμη γυναίκα. «Όταν έκανα οντισιόν, συναγωνίστηκα άλλες γυναίκες κάθε εθνικότητας. Νομίζω πως λειτούργησε επειδή δεν το έκαναν ένα "πολύ ξεχωριστό επεισόδιο των Friends" όπου η παρέα ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπη με θέματα ρατσισμού ή προσπαθεί με κάποιον τρόπο να αντισταθμίσει την έλλειψη διαφορετικότητας των προηγούμενων οκτώ σεζόν. Ήμουν απλώς ένας ακόμη χαρακτήρας με την γοητεία και τις παραξενιές του, και γι' αυτό νομίζω πως πήγε τόσο καλά», είπε η Τάιλερ. 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έγιναν τα 100 εκατομμύρια δολάρια που πρόσφερε η Amazon στη Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ;

TV & Media / Τι έγιναν τα 100 εκατομμύρια δολάρια που πρόσφερε η Amazon στη Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ;

Έξι χρόνια από τότε που υπέγραψε το εξαιρετικά επικερδές συμβόλαιό της με την Amazon, τίποτα από όσα είχε αναλάβει να κάνει η 39χρονη Βρετανίδα δημιουργός, δεν έχει βγει ακόμη στον αέρα.
LIFO NEWSROOM
Τα Σαγόνια του Καρχαρία: 50 χρόνια από το αλληγορικό αριστούργημα για το οποίο ο Σπίλμπεργκ έχει τύψεις

TV & Media / Τα Σαγόνια του Καρχαρία: 50 χρόνια από το αλληγορικό αριστούργημα για το οποίο ο Σπίλμπεργκ έχει τύψεις

Η κλασική πλέον ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν αποτέλεσε μόνο πηγή φόβου για εκατομμύρια θεατές, αλλά και ορόσημο στην κινηματογραφική αφήγηση
LIFO NEWSROOM
«I love Lucy»: Οργή, αλκοόλ, χρήμα, ξύλο και απιστίες πίσω από το πιο διάσημο οικογενειακό σόου του κόσμου

Σαν σήμερα / Λουσίλ Μπολ: Η πιο αξιολάτρευτη νοικοκυρά της Αμερικής ήταν μια απάτη

Σαν σήμερα το 1989 πεθαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός Λουσίλ Μπολ, πρωταγωνίστρια της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «I love Lucy». Αν και λατρεύτηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές, η πραγματικότητα πίσω από το «Καλύτερο τηλεοπτικό σόου όλων των εποχών» ήταν γεμάτη βία, αλκοόλ και απιστίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν

TV & Media / Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν

Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό
LIFO NEWSROOM
Diddy: Από την άνοδο στην πτώση - Το BBC ανακοινώνει ντοκιμαντέρ για τον άλλοτε βασιλιά της χιπ χοπ

TV & Media / Diddy: Από την άνοδο στην πτώση - Το BBC ανακοινώνει ντοκιμαντέρ για τον άλλοτε βασιλιά της χιπ χοπ

Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει ερωτήματα για το πώς η εξουσία, τα χρήματα, ο σεξισμός και η σιωπή λειτούργησαν προστατευτικά για έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της showbiz
LIFO NEWSROOM