Στο εδώλιο πατέρας και γιος που κατηγορούνται ότι βοήθησαν τον Κάρλος Γκοσν να διαφύγει από την Ιαπωνία

Στο εδώλιο πατέρας και γιος που κατηγορούνται ότι βοήθησαν τον Κάρλος Γκοσν να διαφύγει από την Ιαπωνία Facebook Twitter
Ο Κάρλος Γκοσν (Πηγή φωτό EPA)
0

Ξεκίνησε στο Τόκιο η δίκη των δύο Αμερικανών που κατηγορούνται ότι βοήθησαν τον πρώην πρόεδρο της Nissan, Κάρλος Γκοσν, να διαφύγει από την Ιαπωνία στον Λίβανο, ενώ περίμενε να δικαστεί.

 

Πρόκειται για πατέρα και γιο, τον 60χρονο Μάικλ Τέιλορ και τον 28χρονο Πίτερ Τέιλορ, που είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

 

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους δύο Αμερικανούς ότι μαζί με ένα ακομη άτομο, που δεν έχει συλληφθεί, βοήθησαν τον Κάρλος Γκοσν να κρυφτεί σε θήκη μουσικού εξοπλισμού. Στη συνέχεια, φόρτωσαν τη θήκη σε ιδιωτικό τζετ και μέσω Τουρκίας ο Γκοσν έφτασε στον Λίβανο.

 

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν αμφισβήτησαν τη δήλωση των εισαγγελικών αρχών την πρώτη ημέρα της δίκης, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά τον ρόλο τους στην υπόθεση.

 

Σύμφωνα με το NHK, ο Πίτερ Τέιλορ πήρε 1,3 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να βοηθήσουν τον Γκάρλος Γκοσν. Η Asahi Shimbun έγραψε ότι τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα δαπανήθηκαν στις προετοιμασίες για τη διαφυγή του Γκοσν, μεταξύ άλλων για τη μίσθωση του ιδιωτικού τζετ.

 

Ο Μάικλ και ο Πίτερ Τέιλορ συνελήφθησαν πέρυσι στη Μασαχουσέτη και εκδόθηκαν στην Ιαπωνία για να δικαστούν. Ήδη τουρκικό δικαστήριο έχει καταδικάσει σε φυλάκιση 4 ετών δύο πιλότους και έναν ακόμη εργαζόμενο στο ιδιωτικό τζετ, για τον ρόλο τους στην «απόδραση» του Γκοσν.

 

Ο Κάρλος Γκοσν ήταν επικεφαλής της Nissan για δύο δεκαετίες μέχρι το 2018, όταν συνελήφθη κατηγορούμενος ότι δεν δήλωνε το πραγματικό ύψος του μισθού του, όπως και ότι χρησιμοποιούσε τα χρήματα της εταιρείας για προσωπικούς λόγους.

 

Τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση και περίμενε να δικαστεί, έστησε τη «χολιγουντιανή απόδρασή» του και έφυγε από την Ιαπωνία για τον Λίβανο, όπου βρίσκεται από τότε.

 


Με πληροφορίες από AFP

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM
Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM