Ελληνικό: Θα κατασκευαστούν 9.000 κατοικίες- Ποιες θα είναι οι τιμές πώλησης

Ελληνικό: Θα κατασκευαστούν 9.000 κατοικίες- Ποιες θα είναι οι τιμές πώλησης Facebook Twitter
0

Ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας στο Ελληνικό, εντός της επένδυσης που ξεκινάει, σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Αθανασίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτου στο Ελληνικό είναι έντονο από την Ελλάδα κυρίως, αλλά και από το εξωτερικό. «Από τη μια θέλουμε να φέρουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται από την Ελλάδα και από την άλλη να φέρουμε τουρισμό».

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου οι τιμές των 9.000 σπιτιών που θα κατασκευαστούν εντός του Ελληνικού θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό ενώ οι τιμές που θα διαμορφωθούν για τα περισσότερα οικήματα, θα κυμαίνονται στα 6.000-7.000 ευρώ/ τ.μ. Ωστόσο, επεσήμανε  ότι το 5% των οικιστικών ακινήτων αφορά σε ανώτερα οικονομικά στρώματα με τις τιμές να ξεκινούν από τα 8.000 ευρώ/ τ.μ., ενώ διευκρίνισε πως θα κατασκευαστούν και σπίτια που οι τιμές τους θα «ζαλίζουν».

Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development ανακοίνωσε ότι στις 7 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το σχέδιο για τον πρώτο «πράσινο» ουρανοξύστη και στις 15 Ιουλίου θα υπάρξουν στοιχεία για τις προπωλήσεις κατοικιών.

Συνολικά θα γίνουν 9.000 κατοικίες. Στην πρώτη πενταετία είχαμε σχεδιάσει να φτιάξουμε 500, ωστόσο επειδή είναι πολύ έντονο το ενδιαφέρον,  είναι πολύ πιθανό να πάμε στις 1.500-2.000 κατοικίες στα πρώτα πέντε χρόνια. Οι περισσότερες από αυτές θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Από τις 9.000 κατοικίες που θα κατασκευάσουμε συνολικά, περίπου το 5% αφορά το ανώτερο οικονομικό κομμάτι του πληθυσμού».

«Οι τιμές στα νότια προάστια για την αγορά νεόδμητου ακινήτου είναι στα 6.000-7.000 ευρώ/ τ.μ. κι εμείς για να απευθυνθούμε στο ευρύ κοινό, θα πάμε πιο χαμηλά, ενώ τα σπίτια που θα απευθύνονται στο μικρό ποσοστό θα ξεκινάνε από τα 8.000 ευρώ/τ.μ λόγω της ποιότητας και του κόστους κατασκευής. Σε κάθε ανάπτυξη υπάρχει το 1%, που είναι για παράδειγμα στον 50ο όροφο του ουρανοξύστη, όπως υπάρχουν στο Μονακό ή τη Νέα Υόρκη, που αποτελεί και τη διαφήμιση της ανάπτυξης. Σε αυτή την περίπτωση, για ένα landmark apartment, οι τιμές μπορούν να φτάσουν και τα 25.000 ευρώ ανά τ.μ.».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM