Δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο

Δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Ένοχοι, όπως και κατά την πρωτόδικη διαδικασία, κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι της δίκης στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Μετά την αγόρευση των συνηγόρων και μια σύντομη διακοπή, το δικαστήριο έκρινε τους πέντε από τους οκτώ κατηγορουμένους ένοχους.

Για τους υπόλοιπους τρεις, που εκείνη την περίοδο ήταν ανήλικοι, το δικαστήριο απεφάνθη ότι και αυτοί τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται.

Στη συνέχεια, ένας εκ των συνηγόρων, επικαλούμενος τον νέο ποινικό κώδικα, ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Υπενθυμίζεται, ότι πρωτόδικα τον Ιούνιο του 2019, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων έκρινε τους κατηγορουμένους ένοχους για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Στους τρεις κατηγορουμένους, που ήταν ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, καταλογίστηκε ποινή κοινωνικής εργασίας 150 ωρών στον τόπο διαμονής τους.

Για τους υπόλοιπους πέντε, αποφασίστηκε ποινή φυλάκισης 36 μηνών, που μετατράπηκε σε 5 ευρώ την ημέρα, με αναστέλλουσα δύναμη στην ασκηθείσα έφεση.

Η εισαγγελέας ζήτησε για τους πέντε κατηγορουμένους να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για την αύξηση της παραβατικότητας ανηλίκων: «Βλέπουμε ακραία βία, έλλειψη συναισθήματος»

Ελλάδα / Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για την αύξηση της παραβατικότητας ανηλίκων: «Βλέπουμε ακραία βία, έλλειψη συναισθήματος»

«Δεν είδαμε ποτέ να ζητήσουν συγνώμη στα θύματα τους, το ίδιο και οι γονείς τους», δήλωσε ειδικότερα, η προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί σε Σαντορίνη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Αμοργού» λέει ο Γκανάς

Ελλάδα / Σεισμοί σε Σαντορίνη: «Η καλντέρα έχει ανυψωθεί 4 εκατοστά και έχει μετακινηθεί 6 εκατοστά» λέει ο Γκανάς

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εξηγεί για τις μεταβολές που έχουν καταγραφεί στην καλντέρα μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις
LIFO NEWSROOM