Η Ινδία θρηνεί πάνω από 4.300 νεκρούς λόγω του «μαύρου μύκητα»

Η Ινδία καταγράφει πάνω από 4.300 νεκρούς λόγω του «μαύρου μύκητα» Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

Περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ινδία από τον θανατηφόρο «μαύρο μύκητα», που πλήττει κυρίως ασθενείς του κορωνοϊού.

Η χώρα κατέγραψε 45.374 περιπτώσεις αυτής της σπάνιας και επικίνδυνης λοίμωξης, γνωστή ως «μαύρος μύκητας» σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Mansukh Mandaviya.

O μύκητας έχει επιπτώσεις στη μύτη, τα μάτια και μερικές φορές τον εγκέφαλο, και συνήθως εμφανίζεται 12-18 ημέρες μετά την ανάρρωση από τον Covid.

Σχεδόν οι μισοί από αυτούς που έχουν μολυνθεί εξακολουθούν να λαμβάνουν θεραπεία.

Οι γιατροί λένε ότι ο μύκητας έχει σχέση με τα στεροειδή που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του κορωνοϊού ενώ επισημαίνουν ότι οι διαβητικοί διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο.

Τα στεροειδή μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες για τον Covid-19 και φαίνεται να βοηθούν στην αντιμετώπιση ορισμένων βλαβών, οι οποίες ενδέχεται να εμφανιστούν όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται για να καταπολεμήσει στον κορωνοϊό.

Ωστόσο, παράλληλα, μειώνουν τα επίπεδα ανοσίας και αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τόσο στους διαβητικούς όσο και στους μη διαβητικούς ασθενείς με Covid-19.

Πιστεύεται δε, ότι αυτή η μείωση της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει περιπτώσεις μυκητίασης σε διαβητικούς ή σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα άτομα, όπως είναι οι καρκινοπαθείς ή τα άτομα με HIV / AIDS.

Το μόνο φάρμακο κατά της νόσου είναι μια αντιμυκητιακή ένεση, λένε οι γιατροί.

Οι δύο πιο βαριά πληγείσες πολιτείες είναι η Μαχαράστρα και το Γκουτζαράτ, όπου 1.785 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον «μαύρο μύκητα». 

Ο Δρ Raghuraj Hegde, χειρουργός οφθαλμίατρος με έδρα την Μπανγκαλόρ, ο οποίος έχει θεραπεύσει αρκετούς ασθενείς με τη συγκεκριμένη νόσο, δήλωσε στο BBC ότι υπήρξε «μαζική υποτίμηση τόσο των κρουσμάτων όσο και των θανάτων» από την ασθένεια.

«Συνήθως, οι θάνατοι από τον λεγόμενο μαύρο μύκητα συμβαίνουν εβδομάδες έως μήνες μετά τη νόσο. Το σύστημά μας δεν είναι αρκετό για την καταγραφή αυτών των δεδομένων», είπε.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, πολλοί ασθενείς πέθαναν από την ασθένεια πριν ακόμη φτάσουν σε νοσοκομείο ενώ υπήρξαν και οι περιπτώσεις αυτών, που νόσησαν και στη συνέχεια, υποτροπίασαν.

«Βλέπουμε ασθενείς που είχαν επιθετική αντιμετώπιση της νόσου και έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομεία, στα οποία επέστρεψαν με νέα λοίμωξη, που εκδηλώθηκε με ευρύτερη εξάπλωση της νόσου στο μάτι ή στον εγκέφαλο», δήλωσε ο Δρ Akshay Nair, χειρουργός οφθαλμίατρος με έδρα τη Βομβάη.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα έξι ερωτήματα των ΗΠΑ για το Ουκρανικό – Τη Δευτέρα η Σύνοδος στο Παρίσι

Διεθνή / Τα έξι ερωτήματα των ΗΠΑ για το Ουκρανικό – Τη Δευτέρα η Σύνοδος στο Παρίσι

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους ηγέτες να απαντήσουν σε έξι βασικά ερωτήματα που αφορούν την ασφάλεια της Ουκρανίας και τις στρατιωτικές εγγυήσεις που θα μπορούσε να προσφέρει η Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Η στιγμή που νεαρός αυτόχθονας του Αμαζονίου εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κοινότητα

Διεθνή / Βραζιλία: Η στιγμή που νεαρός αυτόχθονας του Αμαζονίου εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κοινότητα

Στο πλαίσιο της πολιτικής της, η Βραζιλία δεν επιδιώκει ενεργά την επαφή με απομονωμένους ιθαγενείς, αλλά δημιουργεί προστατευμένες και ελεγχόμενες περιοχές, όπως το Mamoriá Grande, κοντά στο σημείο του περιστατικού
LIFO NEWSROOM
Για την Ουκρανία αλλά χωρίς εκείνη οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ρωσίας στη Σαουδική Αραβία - «Καθ' οδόν» Αμερικανοί αξιωματούχοι

Διεθνή / Για την Ουκρανία αλλά χωρίς εκείνη οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ρωσίας στη Σαουδική Αραβία

Οι επερχόμενες συνομιλίες στη Σαουδική Αραβία θα είναι από τις πρώτες υψηλού επιπέδου πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων εδώ και χρόνια
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM