Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων- που έληγε στις 27 Αυγούστου- ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. 

Η πληρωμή των δύο πρώτων δόσεων του φόρου- του Ιουλίου και του Αυγούστου- θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Για την παροχή της έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του φόρου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση έως τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο έως τις 31 Αυγούστου, διευκρίνισε το υπουργείο. 

«Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης, δεδομένης της επερχόμενης έκδοσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ εντός του Σεπτεμβρίου», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. 

Για το 70% των φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα δεν προκύπτει πληρωμή φόρου. Ειδικότερα, για την πλειοψηφία αυτών των δηλώσεων προκύπτει μηδενικός φόρος, ενώ σημαντικός αριθμός φορολογουμένων λαμβάνει επιστροφή, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM