Με καθρέφτες, ο Aaron Nachtailer αναστρέφει μνημεία στη Ραβέννα

Με καθρέφτες, ο Aaron Nachtailer αναστρέφει μνημεία της Ραβέννας Facebook Twitter
0

Οι καθρέφτες του σύγχρονου καλλιτέχνη Aaron Nachtailer αναστρέφουν το τοπίο δημιουργώντας συμμετρικές ουτοπίες, δίπλα στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco στην πόλη της Ραβέννας.

Το πρότζεκτ «Mi Inferno/Tu Paradiso - Mirággio (Η Κόλαση μου/Ο Παράδεισός σου - Αντικατοπτρισμός» υλοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο 700 χρόνων από τον θάνατο του Δάντη Αλιγκέρι, του δημιουργού της «Θείας Κωμωδίας» και φιλοξενείται στην πόλη όπου έζησε και πέθανε καλλιτέχνης.

Στόχος των site-specific έργων τέχνης είναι να διατηρηθεί αρμονία με τη φύση· η φύση στο κέντρο του σύμπαντος, σε αναζήτηση μιας νέας τελετουργικής ποιότητας.

«Το "Mirággio" είναι ένα ποιητικό και ευρηματικό έργο, μια μετάφραση, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της σύγχρονης τέχνης, του οράματος του Ντάντε: του ταξιδιού του στα έγκατα της Γης προς το νότιο ημισφαίριο, ανεστραμμένο, έναν κόσμο ο οποίος αναπαρίσταται ανάποδα» εξηγούν οι οργανωτές.

Το πρότζεκτ που επιμελήθηκε η Silvia Bettoli προωθεί το Maison Random, ιδιωτικός οργανισμός που ιδρύθηκε στη Γαλλία και είναι αφιερωμένος στη σύγχρονη τέχνη.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ