To DEREE-The American College of Greece φιλοξενεί για μία και μοναδική  alternative/rock συναυλία τον Javier Mendoza στο ανοιχτό θέατρο Irene Bailey του Κολλεγίου. Ο δημοφιλής αμερικανός μουσικός θα ερμηνεύσει τα τραγούδια του για πρώτη φορά στην Ελλάδα. O ταλαντούχος τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Javier Mendoza, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει κερδίσει πολλές τιμητικές διακρίσεις στην έως τώρα καριέρα του. Έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους μουσικούς ροκ, ποπ και συγκροτήματα των  Ηνωμένων Πολιτειών, μεταξύ των οποίων οι: Everclear, Blues Traveler, Los Lobos, G-love, Duran Duran, The Smithereens, Willie Nelson, και Ziggy Marley. Πολλά από τα τραγούδια του Mendoza έχουν ακουστεί σε διεθνείς τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Real MTV World, Λας Βέγκας, το Παρίσι, Inferno, και Καλό εναντίον κακού. Έχουν γραφτεί αρκετά άρθρα για τη μουσική του σε γνωστά περιοδικά όπως το People και το Rolling Stone, τον Δεκέμβριο του 2009.

Το τραγούδι του με τίτλο Julieanne, έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα επιτυχία, ενώ το 2007 ο Mendoza ήταν ένας από τους φιναλίστ στα Independent Music Awards. Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, από μητέρα Ισπανίδα και πατέρα Μεξικανό και μεγάλωσε στην Ισπανία και τη Γερμανία. Η καταγωγή του, καθώς και οι χώρες στις οποίες μεγάλωσε διαμόρφωσαν το μοναδικό πολιτισμικό χαρακτήρα της μουσικής του. Στην παρούσα φάση γράφει και ερμηνεύει τα δικά του τραγούδια, ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει 10 άλμπουμ. Κάθε δισκογραφική του δουλειά χαρακτηρίζεται από νέες επιρροές, μουσικές  εμπνεύσεις και εμπειρίες ζωής με κοινό άξονα την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Η συναυλία έχει δωρεάν είσοδο για το κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μόνο να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρουν στο www.acg.edu, η οποία και θα χρησιμοποιηθεί ως e-ticket για την είσοδό τους στο χώρο της συναυλίας.

ΠΟΤΕ26/05/2010 - 26/05/2010
Οδηγός Μουσικής