Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Υπάρχει ανησυχία για το ρήγμα της Θήβας

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Ανησυχούμε για τη Θήβα - Facebook Twitter
eurokinissi
0

Την ανησυχία του για το ρήγμα της Θήβας εξέφρασε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Τα σεισμικά δεδομένα σε όλη τη χώρα αρχίζουν και αλλάζουν είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι η περιοχή που ανησυχεί τους επιστήμονες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι η Θήβα. «Στη Θήβα γνωρίζουμε δυναμικότητα μέχρι 6,5 Ρίχτερ», τόνισε χαρακτηριστικά στο Mega ο κ. Παπαδόπουλος.

Στην περιοχή Νισύρου, Τήνου και στη Θήβα εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα σεισμικές δραστηριότητες, επεσήμανε.

Για τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε την Κρήτη, και τους μετασεισμούς ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σχολίασε ότι ο σεισμός ήταν μεγάλος και πολύ ισχυρός, και αυτό δικαιολογεί τον μεγάλο αριθμό μετασεισμών.

«Ενδέχεται οι μετασεισμοί που θα ακολουθήσουν να είναι μεγέθους 5 Ρίχτερ. Ήδη η καταστροφή είναι εκτεταμένη, με λιγότερες ή μεγαλύτερες βλάβες, και είναι ευάλωτα σε επόμενους μετασεισμούς», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποδόσφαιρο Θεσσαλονίκη

Ελλάδα / Ποδόσφαιρο στον πόλεμο: Η ιστορική φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα 110 χρόνια πριν

Το ντοκουμέντο που απεικονίζει Βρετανούς στρατιώτες να παίζουν μπάλα σε ένα χωμάτινο γήπεδο της πόλης εν μέσω του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ