ADVERTORIAL

 

Εκεί που νομίζαμε ότι είναι δύσκολο να υπάρξουν πάνω σ’ αυτή τη γη chips που θα κάνουν την πραγματική διαφορά, ανακαλύψαμε τα Pipers. Η ιστορία τους ξεκινά το μακρινό 2004 (άλλο ένα σημαντικό γεγονός της χρονιάς αυτής), όταν τρεις αγρότες από το Βόρειο Λίνκολνσαϊρ της Αγγλίας ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να δημιουργήσουν chips με εξαιρετική γεύση και ποιότητα, χρησιμοποιώντας αγνές πρώτες ύλες.

 

Στόχος τους ήταν να μοιραστούν με το κοινό τα chips όπως πρέπει να είναι. Πραγματοποίησαν τις πρώτες τους συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο και πλέον έχουν επεκταθεί σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

 

Pipers: Τα chips όπως πρέπει να είναι

 

Για εμάς που μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε από πού προέρχεται το κάθε τι που καταναλώνουμε, τα Pipers σίγουρα δεν είναι ένα ακόμα brand που θα δοκιμάσουμε και πιθανόν να προσπεράσουμε. Φτιάχνονται από πατάτες που επιλέγονται από ανθρώπους, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος την πρώτη ύλη (είπαμε, είναι αγρότες οι ίδιοι) και επεξεργάζονται έτσι ώστε να διατηρούν τα την πλούσια γεύση τους. Οι πατάτες κόβονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετείται η συνέχεια της διαδικασίας, η οποία είναι το τηγάνισμα σε ηλιέλαιο και τέλος, η προσθήκη των περίφημων καρυκευμάτων που δίνουν την τελική και τέλεια γεύση στα chips.

 

Pipers: Τα chips όπως πρέπει να είναι

 

Μιας και αναφερθήκαμε στα καρυκεύματα, αυτά είναι επίσης πολύ προσεκτικά επιλεγμένα όπως και οι άνθρωποι που τα προμηθεύουν στους εμπνευστές των Pipers. Είναι άνθρωποι που νοιάζονται για το προϊόν, από την αρχή της παραγωγής του μέχρι και την τελική μορφή που θα πάρει πριν συσκευαστεί. Τα συστατικά αυτά έχουν όνομα, δηλαδή ξέρουμε από πού ακριβώς προέρχονται και εδώ αξίζει να πούμε ότι προέρχονται από διάφορες γωνιές του πλανήτη.

 

Pipers: Τα chips όπως πρέπει να είναι

 

Όσο για το πόσο δημοφιλή είναι τα Pipers, έχουν κατακτήσει ουκ ολίγα βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ η σημαντικότερή τους διάκριση είναι τα 42 βραβεία που έχουν κερδίσει στη διοργάνωση Great Taste Awards από το 2007.

 

Στην Ελλάδα, μπορούμε να απολαμβάνουμε τα Pipers στις εξής γεύσεις:  Sea Salt, Black Pepper & Sea Salt, Cheddar & Onion και Chorizo. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όλα αυτά τα χρόνια, ποιότητα και γεύση παραμένουν αναλλοίωτες, καθιστώντας τα Pipers σημείο αναφοράς για τους απαιτητικούς των σνακ.

 

Επιτέλους, έχουμε τη χαρά να γευόμαστε τα chips όπως πρέπει να είναι και αυτό το οφείλουμε στα Pipers.

 

Οδηγός Γεύσης