Βόλος: Δικηγόρος υπερασπίστηκε τον δολοφόνο της μητέρας του - «Είμαι ανακουφισμένος»

Βόλος: «Είμαι ανακουφισμένος», λέει ο δικηγόρος που υπερασπίστηκε τον δολοφόνο της μητέρας του Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI
0

Ανακουφισμένος δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μηλίνης για την εξιχνίαση της δολοφονία της μητέρας του στο Βόλο, μετά από 12 χρόνια.

Ο Γιάννης Μηλίνης είχε υπερασπιστεί τον δολοφόνο της μητέρας του, Νίκης μετά την εξιχνίαση του εγκλήματος στην περιοχή Καζανάκι με θύμα την 75χρονη Ευθαλία Αβραμίδου – Αλεξούλη.

Ο δικηγόρος, ενημερώθηκε σήμερα τα πρωί από τις αστυνομικές αρχές για την εξέλιξη των ερευνών και τη διασταύρωση του DNA του 39χρονου με δείγμα DNA που είχε ληφθεί από τα νύχια της μητέρας του μετά τη δολοφονία της.

«Ευχαριστώ τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας μου Νίκης Μηλίνη τον Αύγουστο του 2009. Είμαι ανακουφισμένος με την εξέλιξη αυτή. Ουδέποτε έπαυσα όλα αυτά τα χρόνια μέχρι τώρα να ενδιαφέρομαι και να εισφέρω στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος», δήλωσε στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος».

Πώς η Αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη


Η Αστυνομία επανήλθε στην υπόθεση της δολοφονίας της Νίκης Μηλίνη το 2009 όταν συμπέραναν ότι σπίτι στο ισόγειο πολυκατοικίας όπου έμενε η 69χρονη, έχουν ο παππούς και η γιαγιά του 39χρονου δράστη της δολοφονίας στην περιοχή Καζανάκι με θύμα την 75χρονη νονά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», όταν εξιχνιάστηκε η δολοφονία της τελευταίας, το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στις αστυνομικές Αρχές. Ο δράστης επισκεπτόταν συχνά τους συγγενείς του και είχε σχέσεις με την οικογένεια του δικηγόρου, Γιάννη Μηλίνη. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο διαπράχθηκαν οι δύο δολοφονίες, προσομοιάζει αφού και οι δυο γυναίκες ήταν κατακρεουργημένες στην αριστερή πλευρά του σώματος τους.

Μετά τη σύλληψη του δράστη οι αστυνομικές αρχές έδωσαν προτεραιότητα στην εξέταση του DNA του και το δείγμα του που ελήφθη με εντολή ανακριτή προέκυψε ότι ταιριάζει απόλυτα με δείγμα DNA που είχε ληφθεί από τα νύχια της Νίκης Μηλίνη μετά τη δολοφονία της. Τότε, το μόνο που ήξεραν οι αρχές είναι ότι το δείγμα άνηκε σε «άγνωστο νεαρό άρρεν».

Τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι αυτός που βρήκε τη Νίκη Μηλίνη δολοφονημένη είναι ο ίδιος ο γιος της ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε υποθέσεις του 39χρονου, καθώς ήταν οικογενειακοί γνωστοί.

Το προφίλ του 39χρονου δράστη


Τα κοινά σημεία των δύο δολοφονιών ήταν πολλά- από τον τρόπο που ο δράστης δολοφόνησε τις γυναίκες, με 20 μαχαιριές την πρώτη και με 42 τη δεύτερη, καθώς και το κίνητρό του. Από ό, τι φαίνεται ο δράστης είχε κάνει τις δολοφονίες μετά την άρνησή τους να του δώσουν τα χρήματα που ζητούσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ