Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Μπαίνουμε σε άτυπο lockdown στην εστίαση, χωρίς ένα μέτρο στήριξης

Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Μπαίνουμε σε άτυπο lockdown στην εστίαση, χωρίς ένα μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων Facebook Twitter
0

Τον αντίκτυπό των νέων μέτρων στον χώρο της εστίασης σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Όπως είπε ο κ. Καββαθάς, μιλώντας στην ΕΡΤ «έχουμε μία επέκταση των μέτρων και μία αύξηση των επιχειρήσεων που εντάσσονται στους περιορισμούς. Μπαίνουμε σε ένα άτυπο lockdown, χωρίς ένα μέτρο για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Για τον κλάδο εστίασης δεν αλλάζει κάτι, τα ίδια μέτρα που έχουμε μέχρι σήμερα, τα ίδια μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν».

«Απευθυνόμαστε σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού, που το 50% είναι ανεμβολίαστο, δυστυχώς και εδώ πρέπει να τονίσουμε όλοι, και πρώτη η Εκκλησία το κάνει επίσημα πλέον, να το συζητάμε ότι πρέπει να πάμε να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, δεν έχουμε άλλο μέτρο για να στηρίξουμε και την κοινωνική επαφή αλλά και την οικονομία της χώρας».

Αναφορικά με το γεγονός ότι αρκετοί εκ των εργαζομένων και ιδιοκτητών δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Καββαθάς επισήμανε ότι «έχουμε από τις αρχές του 2021, από τον Φεβρουάριο είχα ζητήσει την κατά προτεραιότητα εμβολιασμού των εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού για να δημιουργήσουμε εμείς ένα τείχος ανοσίας, τουλάχιστον στις επιχειρήσεις που έρχεται σε άμεση επαφή ο πελάτης με τον εργαζόμενο».

«Δεν έχω μηδενίσει τα μέτρα στήριξης στον κλάδο της εστίασης», ωστόσο τόνισε πως «ήταν για τους 9-12 μήνες που ήταν κλειστός με κρατική εντολή, μόνο το 30% έκανε delivery και αυτό δεν είναι το σύνολο του κλάδου. O κλάδος έχει υποστεί ζημία άνω του ενός δισ. ευρώ και αυτό πρόκειται από τα στοιχεία».

Ο κ. Καββαθάς εξήγησε, επίσης: «Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να τονίσω ότι αυτή τη στιγμή ότι δουλεύουμε και θα δουλεύουμε με το 50% της δυναμικότητας. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μεικτές παρέες, οι οποίες δεν βγαίνουν και από την άλλη τους εμβολιασμένους που δεν βγαίνουν γιατί φοβούνται να μπουν σε εσωτερικούς χώρους. Και στους εξωτερικούς χώρους φανταστείτε εάν μπορεί να δουλέψει κάποιος στην Βόρεια Ελλάδα ή στους ορεινούς όγκους της χώρους με θερμοκρασίες που είναι κοντά στο 0. Δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει, είναι καταστροφή για τον κλάδο».

«Θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, θα βοηθάει και στη μη διάδοση του κορωνοιού αλλά ταυτόχρονα και στην ανάγκη να υπάρχουν επιχειρήσεις που παράγουν τον πλούτο στη χώρα και δημιουργούν θέσεις εργασίας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ