Μια πρωτοβουλία για την υπογεννητικότητα που δίνει «Ελπίδα Ζωής»

Μια πρωτοβουλία για την υπογεννητικότητα που δίνει «Ελπίδα Ζωής»

Η εταιρεία Βίκος ενώνει τις δυνάμεις της με την ΜΚΟ HOPEgenesis για να αναδείξει ένα από τα σημαντικότερα θέματα της ελληνικής κοινωνίας, ξεκινώντας από το «σπίτι» της, την Ήπειρο και τον Δήμο Ζαγορίου.

ADVERTORIAL

 

Την τελευταία δεκαετία, η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα έχει αναχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα του τόπου μας. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη Έκθεση Γήρανσης που δημοσίευσε φέτος η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι προβλέψεις των ειδικών θέλουν τον πληθυσμό της Ελλάδας να μειώνεται κατά 20% τα επόμενα 50 χρόνια.

 

Η Βίκος Α.Ε., ως μία εταιρεία που δείχνει μεγάλη ευαισθησία για τα κοινωνικά ζητήματα, κάτι που αποδεικνύεται εδώ και χρόνια μέσα από τις δράσεις της, αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του συγκεκριμένου προβλήματος, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία σχετική δράση.

 

Έτσι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Β-οίκος της Ζωής μας», οι πρωτοβουλίες του οποίου κινούνται γύρω από τους άξονες των ζητημάτων της φύσης, του πολιτισμού και του εθελοντισμού, προχωράει σε μία πολύ σημαντική κίνηση για την υπογεννητικότητα. Στο πλευρό της, έχει την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση HOPEgenesis που σκοπό έχει τη μείωση της υπογεννητικότητας στη χώρα μας αλλά και τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας.

 

Μια πρωτοβουλία για την υπογεννητικότητα που δίνει «Ελπίδα Ζωής»

 

Ως μία εταιρεία που δεν ξεχνά που βρίσκεται το «σπίτι» της και ούσα άρα ευαισθητοποιημένη για την περιοχή της Ηπείρου, η Βίκος Α.Ε. μέσα από την παραπάνω συνεργασία αποφάσισε να «υιοθετήσει» τον Δήμο Ζαγορίου. Η επιλογή δεν είναι τυχαία για έναν ακόμα λόγο: ο Δήμος που χωρίζεται σε τρεις ενότητες (Κεντρικό, Δυτικό και Ανατολικό Ζαγόρι) αποτελείται από 46 τοπικές κοινότητες και έχει πληθυσμό 3.804 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2011).

 

Για τα παραπάνω νούμερα, υπολογίζεται πως για να αποφευχθεί το φαινόμενο της υπογεννητικότητας θα έπρεπε κάθε χρόνο να σημειώνονται 38 γεννήσεις. Όμως η πραγματικότητα είναι μακριά από αυτό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της  ΕΛ.ΣΤΑΤ, το 2016 οι γεννήσεις στην περιοχή ήταν μόλις 12, ενώ οι θάνατοι 37. Και τις επόμενες χρονιές, οι γεννήσεις μειώθηκαν ακόμα περισσότερο: 8 το 2017, 7 το 2018 και 6 το 2019.

 

Έτσι, η εταιρεία Βίκος δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, δεσμεύεται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του ζητήματος της υπογεννητικότητας στην περιοχή του Ζαγορίου. Αποτελεί άλλωστε ένα ζήτημα με πολύπλευρες επιπτώσεις: κοινωνικές, οικονομικές αλλά αφορά και γενικότερα την υπόσταση της Ελλάδας.

 

Μαζί με την HOPEgenesis πέρα από την ευαισθητοποίηση γύρω από την υπογεννητικότητα, η εταιρεία Βίκος σκοπεύει να παρέχει ασφάλεια σε εγκύους ή όσες γυναίκες επιθυμούν να κυοφορήσουν.

 

Με πρωτοβουλίες όπως αυτή γίνεται ένα σημαντικό βήμα για ένα ζήτημα τόσο πολύπλευρο και ευαίσθητο.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon