Γαλλία: Οργή για τον χειρουργό που επιχείρησε να πουλήσει ως NFT ακτινογραφία θύματος του Μπατακλάν

Γαλλία: Οργή για τον χειρουργό που επιχείρησε να πουλήσει ως NFT ακτινογραφία θύματος του Μπατακλάν Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Αντιμέτωπος με νομικά μέτρα και πιθανή πειθαρχική ποινή βρίσκεται Γάλλος χειρουργός μετά την απόπειρα πώλησης ακτινογραφίας θύματος της επίθεσης του 2015 στο συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, στο Παρίσι. 


Ο ορθοπεδικός χειρουργός Εμανουέλ Μασμεζάν (Emmanuel Masmejean) που εργάζεται στο νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού στα νοτιοδυτικά του Παρισιού, φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει την ακτινογραφία ως NFT χωρίς τη συγκατάθεση της ασθενούς, όπως αποκάλυψε το Mediapart το Σάββατο. 

Η ακτινογραφία που εμφανίζει τον πήχη μιας γυναίκας με καρφωμένη μια σφαίρα από καλάσνικοφ, είχε βγει προς πώληση για 2,776 δολάρια στην ιστοσελίδα OpenSea που εξειδικεύεται σε ψηφιακό περιεχόμενο NFT. 
 


O επικεφαλής των δημόσιων υγειονομικών δομών της γαλλικής πρωτεύουσας, Μαρτέν Χιρς, επιβεβαίωσε το Σάββατο μέσω Twitter πως υποβληθεί ποινική και επαγγελματική καταγγελία κατά του χειρουργού για την «επονείδιστη» και «σκανδαλώδη» απόφασή του

«Η πράξη αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη σωστή επαγγελματική πρακτική, βάζει το ιατρικό απόρρητο σε κίνδυνο και αντιτίθεται στις αξίες των νοσοκομείων του Παρισιού» έγραψε ο Χιρς σε μήνυμα που εστάλη στο προσωπικό. 


Σχολιάζοντας στο Mediapart, ο Μασμεζάν αναγνώρισε πως ήταν «λάθος» του, δηλώνοντας μετανιωμένος που δε ζήτησε την άδεια της ασθενούς. 

Το θύμα δεν αναγνωρίστηκε, ωστόσο περιγράφεται ως μια νεαρή γυναίκα που έχασε τον σύντροφό της στην ίδια επίθεση - όπου σκοτώθηκαν από πυρά και βόμβες ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους 130 άνθρωποι. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM