Παγώνη: «Ο ιός δε θα φύγει»- Πώς θα κάνουμε Πάσχα, πότε θα βγάλουμε μάσκες

Παγώνη: «Ο ιός δε θα φύγει»- Πώς θα κάνουμε Πάσχα, πότε θα βγάλουμε μάσκες Facebook Twitter
0

Οι σκληροί δείκτες (της πανδημίας) θα πέσουν σταδιακά και με πολύ αργούς ρυθμούς εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως μέχρι το Πάσχα θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

«Σας είπαμε ότι θα κάνετε Πάσχα, αλλά μας χρειάζεται ο Φεβρουάριος, δεν μπορούν να πέσουν από τη μια στιγμή στην άλλη και στην αρχή, λίγο στον Μάρτη. Μετά τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά. Η ουσία είναι ότι θα σουβλίσουμε αρνί» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο διευκρίνισε πως «ο ιός δε θα φύγει, ο ιός θα είναι εδώ, απλώς με τα αντιικά φάρμακα και με τα εμβόλια θα τον αντιμετωπίζουμε. Αυτό είναι το δια ταύτα. Την λέξη "χαλάρωση", καλό είναι να μην την χρησιμοποιούμε. Ο ιός όπως ο ιός της γρίπης και τόσοι άλλοι κορωνοϊοί θα είναι εδώ, θα κάνουμε πρόληψη με τα εμβόλια και όποιος νοσήσει τότε θα χρησιμοποιήσουμε τα αντιικά και τα πρωτόκολλα που έχουμε».

Επικαλούμενη τον λοιμωξιολόγο του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι ο επιστημονικός κόσμος θα πρέπει να σκεφτεί ένα εμβόλιο για όλους τους κορωνοϊούς «ώστε να ησυχάσουμε, να ηρεμήσουμε για όλο το χρόνο», προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται πολύ χρήμα για να γίνει αυτό. 

Αναφορικά με την χρήση μάσκας διευκρίνισε «εάν προχωρήσουμε έτσι όπως είμαστε, μέχρι το Πάσχα, εάν υπάρχει πολύς κόσμος εκεί που θα είμαστε, θα μπορεί να φορεθεί κι η μάσκα. Αν όμως είμαστε ελάχιστα άτομα και οικογένειες που η οικογένεια είναι φούσκα δε θα χρειαστεί να τη φοράμε».

«Στη δουλειά μας θα τη φορέσουμε ακόμα. Μην αρχίσουμε από σήμερα και χαλαρώνουμε, ξεφεύγουμε, πάμε στα κέντρα, φέρνουμε σε δύσκολη θέση τους ιδιοκτήτες γιατί κάποιος πάνω στο κέφι, μετά τα πολλά ποτά, θα σηκωθεί να χορέψει. Τότε θα δημιουργηθούν προβλήματα. Ο στόχος είναι μπροστά, και όχι πίσω», προειδοποίησε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM