Οκτάχρονος έγραψε βιβλίο και το έκρυψε σε βιβλιοθήκη- Τώρα υπάρχει λίστα αναμονής για να το δανειστούν

Οκτάχρονος έγραψε βιβλίο και το έκρυψε σε βιβλιοθήκη- Τώρα υπάρχει λίστα αναμονής για να το δανειστούν Facebook Twitter
0

Όταν τα σχολεία έκλεισαν για τα Χριστούγεννα, ο Ντίλον Χέλμπινγκ ήταν ιδιαίτερα απασχολημένος. Ο 8χρονος από το Αϊντάχο έγραψε ένα βιβλίο, που ήθελε να το διαβάσουν όλοι. 

Του πήρε τέσσερις ημέρες και γέμισε 81 σελίδες με μια ιστορία με πολλές ζωγραφιές, για το πώς ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, όταν εκρήγνυται το αστέρι στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου. 

Όμως, ο Ντίλον δεν έμεινε εκεί. Όταν η γιαγιά του τον πήγε στη βιβλιοθήκη του Μπόιζι, στα τέλη Δεκεμβρίου, έκρυψε το μοναδικό αντίγραφο σε ένα ράφι, με βιβλία επιστημονικής φαντασίας. 

«Έπρεπε να ξεγλιστρήσω από τους βιβλιοθηκάριους», λέει. Τον επόμενο μήνα, μια αλυσίδα γεγονότων έκανε το βιβλίο ένα από τα πιο περιζήτητα της βιβλιοθήκης και ενέπνευσε άλλα παιδιά στο Μπόιζι να γράψουν τις δικές τους ιστορίες. 

Το «The Adventures of Dillon Helbig’s Crismis» είχε συγκεντρώσει τόση προσοχή έως τα τέλη Ιανουαρίου, που 56 άνθρωποι ήταν στη λίστα αναμονής για να το δανειστούν, σύμφωνα με τον Άλεξ Χάρτμαν, διευθυντή της βιβλιοθήκης. 

Οκτάχρονος έγραψε βιβλίο και το έκρυψε σε βιβλιοθήκη- Τώρα υπάρχει λίστα αναμονής για να το δανειστούν Facebook Twitter

Αν κάθε ένας το κρατούσε για τέσσερις εβδομάδες- ο μέγιστος χρόνος δανεισμού- ο τελευταίος της λίστας θα έπρεπε να περιμένει πάνω από τέσσερα χρόνια για να διαβάσει την ιστορία του Ντίλον. 

Πώς έγινε επιτυχία το βιβλίο

Αφού άφησε το βιβλίο του στη βιβλιοθήκη, το ίδιο βράδυ το είπε στους γονείς του. Εκείνοι τηλεφώνησαν στη βιβλιοθήκη, πιστεύοντας ότι μπορούν να το παραλάβουν από τα απολεσθέντα. Όμως, οι βιβλιοθηκάριοι γοητεύτηκαν τόσο από την ιστορία, που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο σχέδιο του 8χρονου. 

«Αξίζει μια θέση στα ράφια της βιβλιοθήκης μας. Είναι μια καλή ιστορία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάρτμαν. 

Έτσι, έβαλαν το βιβλίο στο σύστημα καταλόγου τους, αλλά το πήραν από το τμήμα επιστημονικής φαντασίας και το τοποθέτησαν μαζί με τα μυθιστορήματα κόμικ, επειδή έχει πολλές ζωγραφιές. 

Οκτάχρονος έγραψε βιβλίο και το έκρυψε σε βιβλιοθήκη- Τώρα υπάρχει λίστα αναμονής για να το δανειστούν Facebook Twitter

Όταν τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση για το βιβλίο του Ντίλον, οι συμμαθητές του του είπαν ότι τους ενέπνευσε να γράψουν τα δικά τους βιβλία. Αλλά και ο Χάρτμαν λέει ότι παιδιά του δήλωσαν πως θέλουν να γράψουν βιβλία για τη βιβλιοθήκη. Μάλιστα, ντόπιος συγγραφέας ο Κρίστιαν Λέιν, προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τον Ντίλον για να δημιουργήσουν ένα εργαστήριο συγγραφής για παιδιά.

Την ίδια ώρα, εκδότες επικοινωνούν με τη βιβλιοθήκη, για να εκδώσουν το βιβλίο. Επίσης, οι βιβλιοθηκάριοι θα φτιάξουν επιπλέον αντίγραφα. 

«Η φαντασία του είναι απίστευτη», λέει η μητέρα του Ντίλον, ο οποίος γράφει βιβλία- κόμικ από τα 5 του χρόνια. Έπειτα από την προσοχή που συγκέντρωσε, αποφάσισε ότι θα γίνει συγγραφέας, όμως έχει κι άλλα σχέδια. 

«Θα σταματήσω να γράφω όταν γίνω 40 χρονών», δηλώνει. Και τι θα κάνει μετά; «Θα φτιάχνω παιχνίδια», απαντά. 

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM
Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM