Μαρόκο: Νεκρός ανασύρθηκε ο 5χρονος Ραγιάν από το πηγάδι 32 μέτρων, που είχε πέσει

Μαρόκο: Οι διασώστες απεγκλώβισαν τον 5χρονο Ραγιάν που είχε πέσει σε πηγάδι 32 μέτρων Facebook Twitter
Getty Image
0

Μαροκινοί διασώστες ανέσυραν νεκρό πριν από λίγο τον 5χρονο Ραγιάν, που είχε πέσει σε πηγάδι 32 μέτρων.

Ο μικρός είχε εγκλωβιστεί σε ένα πηγάδι στο βόρειο Μαρόκο για πέντε ημέρες και οι διασώστες δεν κατάφεραν να το προσεγγίσουν έγκαιρα.

Σύμφωνα με δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους το παιδί ανασύρθηκε νεκρό.

Ο Rayan Awram, πέντε ετών, έπεσε στο πηγάδι στο χωριό του, Ighara, στους λόφους κοντά στο Chefchaouen την Τρίτη, οδηγώντας σε μια τεράστια προσπάθεια διάσωσης που καθήλωσε τη χώρα.

Νωρίτερα, ένα ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στην είσοδο του τούνελ για να βεβαιωθεί ότι οι γιατροί είναι έτοιμοι να μεταφέρουν με φορείο τον 5χρονο ενώ στο σημείο υπήρχε και ένα ελικόπτερο για να τον διακομίσει σε κοντινό νοσοκομείο για επείγουσα περίθαλψη.

Ενώ αρχικά όλοι έσπευσαν να χειροκροτήσουν και να επευφημήσουν τους διασώστες καθώς είχαν πιστέψει ότι ο μικρός είχε διασωθεί, λίγο αργότερα το Παλάτι με ανακοίνωσή του ενημέρωσε για τα δυσάρεστα νέα.

Από νωρίς το απόγευμα, Μαροκινοί διασώστες είχαν μπει, μαζί με ιατρική ομάδα, στο τούνελ που οδηγεί στον θύλακα όπου βρισκόταν ο 5χρονος, η κατάσταση του οποία παρέμενε ασαφής.

Οι ειδικοί εργαζόταν μέρα και νύχτα για να δημιουργήσουν μία σήραγγα μέχρι το αγόρι. Φοβούνται ωστόσο ότι είτε το πηγάδι είτε κάποιο παράλληλο φρεάτιο ενδέχεται να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή, και γι' αυτό προχωρούν με εξαιρετική προσοχή.

«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε την κατάστασή του, αλλά έχουμε πολύ μεγάλες ελπίδες», είχε πει νωρίτερα ο Abdelhadi Temrani, ένας από τους διασώστες, σημειώνοντας ότι η ομάδα παρείχε οξυγόνο όλο το εικοσιτετράωρο στον 5χρονο, τον οποίο παρακολουθούσαν με κάμερα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM
Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ