Δολοφονία Άλκη: «Είδα τρία αυτοκίνητα γεμάτα κόσμο» - Νέα στοιχεία από τις καταθέσεις δύο φίλων του

Δολοφονία Άλκη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις 2 από τους 4 που γλύτωσαν Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Νέα στοιχεία για τη δράση των κατηγορούμενων στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη δίνουν οι καταθέσεις στις Αρχές δύο φίλων του 19χρονου, οι οποίοι κατάφεραν να γλιτώσουν από τη φονική επίθεση.

Στην κατάθεση που έδωσε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ο ένας νεαρός υποστήριξε πως όταν οι δράστες έφτασαν στο σημείο όπου βρίσκονταν μαζί με τον Άλκη, ένας από αυτούς φέρεται να είπε στο συνεργό του: «Πάμε να φύγουμε δεν είναι αυτοί».

«Χθες απογευματινές ώρες τις 31 Ιανουαρίου 2022, βρέθηκα, μαζί με τους φίλους μου και τον αδερφό μου και πήγαμε σε κάποια μαγαζιά στη Χαριλάου. Ένα από τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε ήταν και μία κρεπερί στην οδό Παπαναστασίου, ενώ νωρίτερα περάσαμε και μείναμε για λίγο από τον σύνδεσμο του Άρη που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο. Αργότερα συναντηθήκαμε με άλλα δύο παιδιά τα οποία δεν γνωρίζω καλά, έναν εκ των οποίων τον λένε Α» ανέφερε ο νεαρός φοιτητής στην κατάθεσή του, στοιχεία της οποίας δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα».

Στη συνέχεια περιέγραψε πως μετά τις 12 τα μεσάνυχτα κάθισαν στα σκαλάκια μίας οικοδομής όπου κουβέντιαζαν, όταν μισή ώρα αργότερα «αντιλήφθηκα ομάδα περίπου πέντε ατόμων, να προσεγγίζει την είσοδο της οικοδομής και να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια». Τότε, σύμφωνα με το νεαρό, ένα από αυτά τα άτομα τούς ρώτησε τι ομάδα είναι. «Κανένας από εμάς τους πέντε δεν αποκρίθηκε» είπε, σημειώνοντας πως «ένα δεύτερο άτομο απευθυνόμενο προς το πρώτο φέρεται να είπε "δεν τους ξέρω, πάμε να φύγουμε" ή "δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε"».

Ωστόσο αμέσως μετά, όπως κατέθεσε ο νεαρός, κάποιος από τους αγνώστους «πιθανώς αυτός που ρώτησε τι ομάδα είστε είπε "στ’ αρ...α μου πάμε" και αμέσως μας επιτέθηκαν».

«Ένα από τα άτομα με χτύπησε με μπουνιές»

«Είδα ένα από τα άτομα να κρατάει μαχαίρι και ένα ακόμη να κρατάει ένα μακρύ αντικείμενο σαν λοστό. Μόλις ξεκίνησε η επίθεση εμένα πρόλαβε και με χτύπησε με μπουνιές ένα από τα πέντε άτομα που σας περιέγραψα, με γυμνά χέρια. Ωστόσο κατάφερα να ξεφύγω κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια και στρίβοντας αριστερά προς την οδό Πλαστήρα. Εκτός από τα πέντε αυτά άτομα υπήρχαν κι άλλοι αριστερά και δεξιά στην είσοδο της οικοδομής στο πεζοδρόμιο τους οδού Πλαστήρα» συνέχισε.

Συνολικά, σύμφωνα με τον νεαρό, ήταν περίπου 12 άτομα στο σημείο που έγινε η επίθεση.

«Επίσης θυμάμαι ότι μόλις βγήκα και έστριψα αριστερά, ένας από τους αγνώστους που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, προσπάθησε να χτυπήσει, μάλλον με μαχαίρι, έναν από τους φίλους μου που προπορευόταν από εμένα, χωρίς όμως να αντιληφθώ, ποιος από τους φίλους μου ήταν καθώς με είχε με πλάτη. Δεν είμαι σίγουρος αν ο άγνωστος είχε μαχαίρι, ωστόσο η κίνηση του σώματός και του χεριού του κατά την προσπάθεια να χτυπήσει τον φίλο μου, παραπέμπει σε άτομο που κρατάει μαχαίρι» υποστήριξε.

«Είδα συνολικά τρία αυτοκίνητα γεμάτα κόσμο»

Σύμφωνα με τον φοιτητή, όταν έφυγε από το σημείο τρέχοντας είδε σχεδόν στη μέση της οδού Πλαστήρα ένα λευκό αυτοκίνητο σταθμευμένο και «τουλάχιστον δύο άτομα να εξέρχονται από αυτό. Είναι σίγουρο ότι είναι άτομα που σχετίζονται με το περιστατικό, καθώς όταν με είδαν να τρέχω, κάνανε κίνηση να έρθουν προς εμένα» ανέφερε για να συμπληρώσει πως για να προστατευτεί κατευθύνθηκε προς την οδό Παπαναστασίου, έστριψε αριστερά σε ένα ψητοπωλείο και σταμάτησε σε μία κρεπερί».

«Από το σημείο αυτό είδα μετά από λίγο, το λευκό αυτοκίνητο που σας είπα, μαζί με δύο ακόμα αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα ήταν μαύρο. Συνολικά δηλαδή τρία να στρίβουν από την Πλαστήρα δεξιά στην Παπαναστασίου προς το κέντρο της πόλης. Τα αυτοκίνητα αυτά κινούνταν μαζί και επιπλέον το άσπρο και το μαύρο ήταν γεμάτα με άτομα» περιέγραψε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Συνεχίζοντας την περιγραφή του ο νεαρός είπε πως αμέσως μετά συνάντησε τυχαία τον Δ. στην οδό Παπαναστασίου, «τον οποίο είχαν τραυματίσει στην οπίσθια πλευρά στο γλουτό». Σύμφωνα με το νεαρό ο φίλος του διεκομίσθη σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει κάποιο από τα άτομα που τους επιτέθηκαν απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως κάποια από αυτά φορούσαν χειρουργικές μάσκες ή κασκόλ και κάποια είχαν ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Τι κατέθεσε ο άλλος νεαρός που ήταν στην παρέα

«Είμαι αδερφός του ενός εκ των τραυματιών και ήμουν μαζί με τον αδερφό μου και την παρέα μας όταν μας επιτέθηκαν» ανέφερε αρχικά στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ένας άλλος νεαρός, ο οποίος ανέφερε πως το απόγευμα εκείνης της ημέρες είχε πάει για βόλτα μόνος του στο σύνδεσμο του Άρη που είναι απέναντι από το γήπεδο.

«Εγώ είμαι οπαδός του Άρη και πηγαίνω στους αγώνες στο γήπεδο και στο σύνδεσμο εκεί αλλά δεν μπλέκομαι φασαρίες. Δεν έχω μπλέξει ποτέ σε φασαρία για τις ομάδες», υποστήριξε, μεταξύ άλλων.

Στο σύνδεσμο, σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του, ήρθε ο αδερφός του κι ένας φίλους τους, ο Ν. Στη συνέχεια ο ίδιος με τον Ν. πήγαν για φαγητό και επιστρέφοντας στον σύνδεσμο βρήκαν τον Α. με τον Άλκη και «καθίσαμε όλοι μαζί».

Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος με τον Ν. πήγαν σε μία κρεπερί, «ενώ ο αδερφός του με τον Α. και τον Άλκη πήγαν στο πάρκο που είναι πίσω από το γήπεδο» περιέγραψε για να συνεχίσει λέγοντας πως αργότερα κατέληξαν όλοι μαζί να κάθονται σε σκαλιά μίας οικοδομής.

«Μετά από λίγη ώρα εκεί που καθόμασταν και μιλούσαμε είδα ξαφνικά στο πεζοδρόμιο μπροστά μας επτά με οκτώ άτομα με μαύρα ρούχα με μαύρες κουκούλες και νομίζω έναν με κράνος στο χέρι δεν πρόσεξα αν κρατούσαν κάτι. Δεν κατάλαβα ούτε πώς ήρθαν, ούτε από που ήρθαν. Ένας απ’ αυτούς μας ρώτησε τι ομάδα είμαστε και εγώ απάντησα Άρης. Τότε όλοι μαζί μας επιτέθηκαν» φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Ο ίδιος, όπως περιέγραψε έφυγε τρέχοντας από το σημείο, όπου στην ταβέρνα στην Παπαναστασίου είπε σε ένα ζευγάρι να καλέσει ασθενοφόρο. «Αυτό το είπα χωρίς να ξέρω αν είχε χτυπήσει κάποιος». Εκείνη τη στιγμή, σταμάτησε ένα περιπολικό το νεαρό και τον οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα στη Χαριλάου.

«Εκεί αρχικά δεν είπα ότι ήμουν στα άτομα που μας επιτέθηκαν γιατί φοβήθηκα»

Σε ερώτηση αν γνωρίζει για ποιο έγινε αυτή η επίθεση εναντίον τους, είπε πως δεν το γνωρίζει, ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «μας επιτέθηκαν τυχαία επειδή ήμασταν πέντε άτομα μαζί κοντά στο γήπεδο του Άρη, χωρίς να έχουν κάτι προσωπικό μαζί μας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασθενής καταγγέλλει στο ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ

Ελλάδα / Ασθενής καταγγέλλει ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ για είδη που δεν χρειάζεται

Η γυναίκα που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας καταγγέλλει πως φαίνεται στο ΑΜΚΑ της να έχει παραλάβει 2.132 ευρώ για ηλεκτρονικό ποδήλατο για τετραπληγία και 3.500 για αναπηρικό αμαξίδιο
LIFO NEWSROOM