Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς μουσική και χορό;

Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς μουσική και χορό;

Σίγουρα λιγότερο όμορφος. Ευτυχώς όμως μπορούμε να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας με Southern Comfort, το ποτό που ενσαρκώνει το πνεύμα της Νέας Ορλεάνης, της πόλης που φημίζεται για την jazz της αλλά και έχει συνδεθεί άρρηκτα με το μεγάλο καρναβάλι του Mardi Gras.

ADVERTORIAL

 

To 2019 o σκηνοθέτης Danny Boyle με την ταινία «Yesterday» προσπάθησε να φανταστεί έναν κόσμο στον οποίο δεν υπάρχουν οι Beatles. Το γεγονός πως ο μόνος που γνώριζε τα «Σκαθάρια» ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Jack Malic (Himesh Patel) μπορεί να έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή του κοινωνικά, όμως τον απογείωσε μουσικά.

 

Όσες υποθέσεις και να κάνουμε εμείς για το πώς θα ήταν ο πραγματικός κόσμος (της μουσικής) χωρίς τους «Fab Four», η μόνη σίγουρη απάντηση είναι πως θα ήταν φτωχότερος. Και το παραπάνω ένα σενάριο που μοιάζει σχεδόν εξωπραγματικό. Προσπαθήστε όμως να φανταστείτε κάτι ακόμα πιο ακραίο: έναν κόσμο χωρίς μουσική και χορό.

 

Ή μήπως δεν πρόκειται για κάτι τόσο ακραίο και μακρινό; Σκεφτείτε άλλωστε όλα έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια και τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί, μεταξύ πολλών άλλων, στον τρόπο που βιώνουμε τη μουσική και τον χορό. Μπορεί να στερηθήκαμε πολύ -και για πολύ- το να ακούμε τη μουσική μας στο αγαπημένο μας μπαρ, να χορεύουμε με την ψυχή μας σε ένα πάρτι και να τσουγκρίζουμε με κέφι τα ποτήρια μας, όμως ο κόσμος δείχνει να παίρνει και πάλι σιγά-σιγά μπρος. Έτσι κι η μουσική και ο χορός βρίσκουν τη θέση που τους αρμόζει στη διασκέδασή μας και ετοιμάζονται να ντύσουν μερικές από τις πιο έντονες αναμνήσεις μας.

 

 

Δεν είμαστε βέβαια οι μόνοι που προσπαθήσαμε να σκεφτούμε έναν κόσμο χωρίς μουσική και χορό. To ίδιο έκανε και το Southern Comfort, όσο παράξενο κι αν φαίνεται λόγω της καταγωγής του. Το αγαπημένο ποτό κατάγεται -διόλου τυχαία- από τη Νέα Ορλεάνη, μια πόλη που έχει γράψει χρυσές jazz σελίδες στον αμερικανικό μουσικό χάρτη. Το αλέγρο πνεύμα όμως της πόλης δε σταματά εκεί, μιας και η πόλη του Νότου φημίζεται επίσης για τα καρναβάλια της, με εξέχον φυσικά το Mardi Gras.

 

To Mardi Gras γιορτάζεται κάθε χρόνο 47 ημέρες πριν το Πάσχα σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο αλλά οι εορτασμοί του στη Νέα Ορλεάνη αλλά και ολόκληρη την πολιτεία της Λουιζιάνα είναι ξακουστοί. Το γιορτινό πνεύμα κρατά περίπου δύο εβδομάδες, με τις τελευταίες ημέρες να κορυφώνεται με μεγάλες παρελάσεις και στολισμένα άρματα.

 

Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς μουσική και χορό;

 

Έτσι, για λίγες μέρες κάθε γωνιά της Νέας Ορλεάνης μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτυ. Η πόλη γίνεται κάθε χρόνο πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες που αναμιγνύονται με τους ντόπιους για να χορέψουν, να τραγουδήσουν δυνατά και να δημιουργήσουν ένα καρναβαλικό πνεύμα που μένει αξέχαστο σε όποιον το ζήσει.

 

Φυσικά, το Mardi Gras είναι γεμάτο χρώμα, μιας και τόσο οι απλοί επισκέπτες, όσο και τα οργανωμένα γκρουπ φορούν τις πιο ευφάνταστες και λαμπερές φορεσιές τους για να αφουγκραστούν το πνεύμα της μεγάλης γιορτής.

 

Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς μουσική και χορό;

 

Το Southern Comfort έρχεται με τη σειρά του να γίνει το πνεύμα της Νέας Ορλεάνης. Το ποτό που γεννήθηκε στην πόλη της Λουιζιάνα πριν από σχεδόν 150 χρόνια είναι το μόνο που θα μπορούσε να αποτυπώσει τη ζωντάνια αυτής της πόλης, που ξεχειλίζει από μουσικό και χορευτικό ταπεραμέντο.

 

Αν πάλι το Mardi Gras σας πέφτει κάπως μακριά για φέτος, μην ξεχνάτε πως οι δικές μας Απόκριες είναι εδώ. Μετά από πολύ καιρό, θα ντυθούμε, θα βγούμε, θα πούμε δυνατά τα αγαπημένα μας τραγούδια και θα χορέψουμε με την ψυχή μας. Και τι ιδανικότερο να απολαύσουμε τις φετινές Απόκριες και το καρναβάλι με ένα ποτήρι Southern Comfort στο χέρι;

 

Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς μουσική και χορό;

 

Όσο για εσάς που προτιμάτε ένα πιο δροσιστικό touch στο ποτό σας από το απλό «on the rocks», όταν ξαναβρεθείτε στο αγαπημένο σας μπαρ, μπορείτε να ζητήσετε είτε το Southern Tonic (δηλαδή 50ml Southern Comfort με top up με tonic, που σερβίρεται με μία φέτα lime) είτε το Southern Yuzu (φτιάχνεται με 50ml Southern Comfort και top up με OZ Yuzu-Cucumber Soda και επίσης σερβίρεται με μια φέτα lime).

 

Κι αν τα πλάνα σας περιλαμβάνουν σπιτικά πάρτυ, ξέρετε ήδη τι θα δημιουργήσετε πάνω από τον πάγκο των ποτών. Αυτό που θα σας κάνει να φαντάζεστε έναν κόσμο μόνο με μουσική και χορό.

 

Περισσότερο Southern Comfort στο Facebook, το Instagram και το YouTube

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon