Ρωσία: Πρόταση εθνικοποίησης των εργοστασίων ξένων εταιρειών που αποχωρούν από τη χώρα

Ρωσία: Πρόταση εθνικοποίησης των εργοστασίων ξένων εταιρειών που αποχωρούν από τη χώρα Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay.
0

Υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της Ρωσίας πρότεινε την εθνικοποίηση εργοστασίων ξένης ιδιοκτησίας που ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους στη χώρα στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. 

Αρκετές ξένες εταιρείες, όπως η Toyota, η Nike και η εταιρεία λιανικής πώλησης επίπλων σπιτιού, ΙΚΕΑ, ανακοίνωσαν το προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και εργοστασίων στη Ρωσία, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο Κρεμλίνο. 

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στον ιστότοπο του κόμματος της «Ενωμένης Ρωσίας», ο γραμματέας του γενικού συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος Αντρέι Τουρτσάκ είπε ότι το κλείσιμο των επιχειρήσεων αποτελεί έναν «πόλεμο» εναντίον των πολιτών της Ρωσίας. Όπως πρόσθεσε, οι φινλανδικές ιδιωτικές εταιρείες τροφίμων Fazer, Valio και Paulig είναι οι τελευταίες στη μακρά πλέον λίστα εταιρειών που αποχωρούν από τη Ρωσία. 

«Η Ενωμένη Ρωσία προτείνει την εθνικοποίηση των εργοστασίων παραγωγής των εταιρειών που ανακοινώνουν την αποχώρησή τους και τον τερματισμό της παραγωγής στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Τουρτσάκ. «Αυτό είναι ένα ακραίο μέτρο, αλλά δε θα ανεχτούμε να μας μαχαιρώνουν πισώπλατα και θα προστατεύσουμε τον λαό μας. Αυτός είναι ένας πραγματικός πόλεμος, όχι εναντίον της Ρωσίας αλλά συνολικά εναντίον των πολιτών μας», πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM