«Ο Πούτιν ως άλλος Χίτλερ»: Η παρέμβαση Ιταλού καλλιτέχνη στο Τορίνο για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ο Πούτιν ως άλλος Χίτλερ»: Η εικαστική παρέμβαση του Bansky στο Τορίνο για τον πόλεμο στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter.
0

Μια εικαστική παρέμβαση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να έχει το μουστάκι του Χίτλερ σχηματισμένο με ένα ξυραφάκι πραγματοποίησε ο αγνώστων στοιχείων καλλιτέχνης  Αντρέα Βίλα (Andrea Villa), γνωστός και ως «ο Banksy του Τορίνο». 

Όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα «La Stampa», πρόκειται για ψεύτικες διαφημιστικές αφίσες που ξεπήδησαν τις τελευταίες ώρες στους δρόμους της πόλης του Τορίνο στα βόρεια της Ιταλίας.

«Ο λύκος χάνει τη γούνα του αλλά όχι το βίτσιο του» γράφει ο καλλιτέχνης μεταξύ άλλων ως σχόλιο για το έργο. «Αυτόν τον πόλεμο, όπως τον ζεις τώρα και τον έχεις ζήσει, θα πρέπει να τον ζήσεις ξανά και ξανά αμέτρητες φορές. Δεν θα υπάρχει ποτέ τίποτα νέο σε αυτόν, [...] Η αιώνια κλεψύδρα του πολέμου πάντα ανατρέπεται ξανά και εσύ μαζί της, κόκκος σκόνης!» γράφει ο καλλιτέχνης σε ένα κείμενο εμπνευσμένο από τη φιλοσοφική θεωρία του Φρίντριχ Νίτσε.

Η αναλογία του Ρώσου προέδρου με τον Γερμανό ναζί δικτάτορα αποτελεί έναν παραλληλισμό που έγινε από πολλούς τις τελευταίες μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εν μέσω φόβων για επαναφορά των «φαντασμάτων» του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM