Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Οι κομβικές ημερομηνίες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Διαγνώσεις για «εγκεφαλοπάθεια» και «ανοξία»

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Οι κομβικές ημερομηνίες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Διαγνώσεις για «εγκεφαλοπάθεια» και «ανοξία» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Τρεις ημερομηνίες κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής της 9χρονης Τζωρτζίνας φαίνεται πως είναι κομβικής σημασίας σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του μικρού κοριτσιού από την Πάτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, αναλυτές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν επικεντρωθεί στο τι συνέβη πέρυσι στις αρχές Απριλίου, έπειτα στις αρχές Ιουλίου και φέτος στις αρχές Ιανουαρίου, όταν η 9χρονη εισήχθη στο Καραμανδάνειο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Την πρώτη φορά διαγνώστηκε ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή, τη δεύτερη εγκεφαλικές βλάβες συνεπεία ανοξίας και την τρίτη εγκεφαλοπάθεια ακαθόριστης αιτιολογίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που τις τελευταίες ημέρες μετέβη στην Πάτρα, πήρε καταθέσεις από τους θεράποντες ιατρούς των δύο νοσοκομείων εστιάζοντας στις τρεις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Οι όροι «εγκεφαλοπάθεια», «ανοξία» και «καρδιακή ανακοπή», που διέγνωσαν και ανέγραψαν στον φάκελο του παιδιού οι γιατροί, αποτελούν τα σημεία όπου επέμειναν οι αξιωματικοί της αστυνομίας στοχεύοντας στο να διαπιστώσουν πώς προέκυψαν τα συγκεκριμένα προβλήματα. 

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης των γιατρών της Πάτρας και τη σύνταξη της ιατροδικαστικής έκθεσης θανάτου της 9χρονης, όπου θα αναφέρονται τα ακριβή αίτια θανάτου της και πώς αυτός προήλθε, θα καταθέσουν και οι ιατροδικαστές οι οποίοι ασχολήθηκαν σχηματίζοντας ή επανεξετάζοντας τις εκθέσεις θανάτου των παιδιών.

Οι ημερομηνίες

Η πρώτη κομβική ημερομηνία είναι η 10η Απριλίου του 2021. Μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατο της 6μηνης Ιριδας, η οικογένεια αναγκάζεται να μεταφέρει στο νοσοκομείο την πρωτότοκη κόρη καθώς η μητέρα διαπιστώνει σοβαρά προβλήματα υγείας. Στο Καραμανδάνειο υπέστη ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή.

Το 9χρονο κοριτσάκι φέρεται να μην αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας μέχρι τότε. Αφού μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και διασωληνώθηκε για έναν μήνα, πήρε εξιτήριο και λίγες εβδομάδες μετά εισήχθη και πάλι για νοσηλεία, αυτή τη φορά με εγκεφαλοπάθεια μη καθορισμένης αιτιολογίας. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα ζητήσουν αναλυτικά απαντήσεις για το πώς εξηγείται επιστημονικά αυτό το γεγονός.

Η δεύτερη ημερομηνία είναι οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου, τότε που η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας. Με βάση τη διάγνωση των θεραπόντων ιατρών, το κοριτσάκι παρουσίασε εγκεφαλικές βλάβες συνεπεία ανοξίας. Και εδώ οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα ζητήσουν λεπτομερή εξήγηση για αυτό που διαπίστωσαν οι γιατροί στο παιδί.

Τρίτη κομβική ημερομηνία είναι αρχές του χρόνου, όταν οι γονείς πήγαν πάλι το παιδί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας με ακαθόριστης αιτιολογίας εγκεφαλοπάθεια. Οι γιατροί ζήτησαν περαιτέρω νευροπαθολογικό έλεγχο και το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο «Αγλαΐα Κυριακού». Τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, παρουσίασε επιδείνωση της υγείας και κατέληξε. Όπως προέκυψε, η 9χρονη είχε μελανιάσει και είχαν γυρίσει οι κόρες των ματιών της.

Στο πλαίσιο αυτό και ερευνώντας συνδυαστικά τα όσα συνέβησαν στις τρεις ημερομηνίες με τη βοήθεια των θεραπόντων ιατρών, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι θα μπορέσουν να οδηγηθούν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμαρχος Αράχωβας για μποτιλιάρισμα: Μεγάλο αυτοκίνητο οδικής βοήθειας δεν είχε αλυσίδες και έκλεισε τις δύο λωρίδες

Ελλάδα / Δήμαρχος Αράχωβας για μποτιλιάρισμα: Μεγάλο αυτοκίνητο οδικής βοήθειας δεν είχε αλυσίδες και έκλεισε τις δύο λωρίδες

«Η Τροχαία έκανε ελέγχους αλλά αν κλείσουν και τα δύο τα ρεύματα, θα μπλοκαριστεί και η Τροχαία και τα εκχιονιστικά μέσα στις ουρές» εξήγησε
LIFO NEWSROOM