Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει μία παλαιότερη ανάρτηση στα social media της μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα, Ρούλας Πισπιρίγκου, με την οποία καταφερόταν εναντίον των γονιών της μικρής Άννυ που το 2015 δολοφονήθηκε από τον πατέρα της.
Η μητέρα των τριών κοριτσιών, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, παρακολουθούσε και σχολίαζε τότε την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.
Όταν έγινε γνωστή τότε η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της Άννυ, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε σχολιάσει στο Facebook: «Να πεθάνετε μάνα και πατέρας μαζί.. Άλλοι προσπαθούν χρόνια να κρατήσουν ένα παιδί στην αγκαλιά τους και εσείς σκοτώσατε μία ψυχούλα.. πρεζόνια.. ανάξιοι γονείς. μην κάνετε παιδιά ρε άμα δεν τα θέλατε.. ο θεός να σας τιμωρήσει εύχομαι..»
Ο μαρτυρικός θάνατος της Τζωρτζίνας: Οι 9 απόπειρες και οι φρικτές παρενέργειες της υπερδοσολογίας
Οι απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας μπορεί να οδήγησαν στη σύλληψη της μητέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα, αλλά «γέννησαν» ταυτόχρονα και νέα ερωτήματα για την προέλευση της κεταμίνης που χορηγήθηκε σε θανατηφόρα δόση, στο 9χρονο τετραπληγικό κορίτσι, στα τέλη Ιανουαρίου.
Οι αρχές υποπτεύονται πως συνολικά ενδέχεται να έγιναν 9 απόπειρες δολοφονίας του ανήλικου παιδιού, όσα δηλαδή ήταν και τα επεισόδια που υπέστη μέσα σε έναν χρόνο. Βασικό στοιχείο της δικογραφίας αποτελεί το γεγονός πως και τα εννέα επεισόδια - που συνέβησαν είτε στο Νοσοκομείο της Πάτρας, είτε στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού - σημειώθηκαν ενόσω βρισκόταν σε απλή κλίνη και όχι όσο παρακολουθείτο από γιατρούς σε ΜΕΘ, ενώ το παιδί ήταν υπό την αποκλειστική εποπτεία της μητέρας χωρίς την παρουσία άλλου συγγενικού προσώπου στο δωμάτιο.
Τα περιστατικά της Τζωρτζίνας ξεκίνησαν στις 8 Απριλίου 2021 λίγες ημέρες μετά το θάνατο της 6 μηνών αδελφής της Ίριδας και σύμφωνα με τους ειδικούς, η «χαριστική βολή» οδήγησε σε ένα πραγματικό μαρτύριο το κορίτσι πριν φύγει από τη ζωή.
«Προκαλεί στον ασθενή κρίσεις πανικού, ψευδαισθήσεις φοβερές - ειδικά στα παιδιά. Σε τέτοιες δόσεις που αρκούν για να σκοτώσουν, προκαλεί αίσθημα δύσπνοιας, αρρυθμίες, ταχυκαρδία. Είναι τρομακτική η δράση της», εξηγεί ο αναισθησιολόγος Γιώργος Στάχτο. «Η κεταμίνη δεν σε σκοτώνει ακαριαία. Είναι πολύ βασανιστικό να δίνεις κεταμίνη».
Η Τζωρτζίνα πέθανε μέσα σε μόλις 20 λεπτά από τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης που της χορηγήθηκε. Σε αυτό το διάστημα, μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου βρισκόταν μόνο η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου και το ίδιο το παιδί.
Σύμφωνα με τον Δρ. Στάχτο, η δοσολογία για να χειρουργηθεί ένα 9χρονο κορίτσι, θα είχε ως ανώτατο επιτρεπόμενο όριο τα 2,2mg ανά λίτρο αίματος. Στον οργανισμό της Τζωρτζίνας βρέθηκε σχεδόν η τριπλάσια αναλογία - 6mg ανά λίτρο αίματος - ενώ η ουσία δεν είχε φυσικά χορηγηθεί από τους γιατρούς, ούτε περιλαμβανόταν στα 5 φαρμακευτικά σκευάσματα που λάμβανε.
«Είναι τεράστια δόση, είναι τρεις φορές πάνω από την αναισθητική δόση. Τον τρελαίνεις στην ουσία, μαστιγώνεις όλον τον οργανισμό του, κάνει επιληπτικές κρίσεις», συνεχίζει ο αναισθησιολόγος. «Μορφίνη μπορεί να ζητήσει ένα συνάδελφος για να δώσει σε έναν ασθενή του, κεταμίνη δεν μπορεί, απαγορεύεται. Η χορήγηση και η χρήση μόνο από εξειδικευμένους αναισθησιολόγους».
Η κεταμίνη ανιχνεύθηκε πριν τρεις εβδομάδες από το Εργαστήριο Αθηνών. Όλο αυτό το διάστημα επιστήμονες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προσπαθούσαν να προσδιορίσουν την ποσότητα της ουσίας, που αποδείχθηκε 100% θανατηφόρα.
Η μητέρα αρνείται ακόμα την ενοχή της.