Το πρώτο κόμικ του Captain America κόστιζε 10 σεντς και πουλήθηκε για 3 εκατ. δολάρια

Το πρώτο κόμικ του Captain America κόστιζε 10 σεντς και πουλήθηκε για 3 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
0

Το κόμικ με την πρώτη εμφάνιση του Captain America πουλήθηκε πρόσφατα λίγο περισσότερα από τρία εκατ. δολάρια- άλλη μια απόδειξη της συνεχιζόμενης κυριαρχίας των κόμικς.

Ανώνυμος αγοραστής έδωσε 3,12 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει το τεύχος, που βγήκε σε δημοπρασία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Comics and Comics art» της Heritage Auctions.

Το τεύχος κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1940, κόστιζε τότε 10 σεντς και διαθέτει ένα από τα πιο εμβληματικά εξώφυλλα κόμικς- τον Captain America να ρίχνει μια γροθιά στον Αδόλφο Χίτλερ.

To εν λόγω τεύχος κυκλοφόρησε από την Marvel το 1941, ήταν μια δημιουργία των Joe Simon και Jack Kirby και παρουσίαζε στον κόσμο για πρώτη φορά τους Steve Rogers, Bucky και Red Skull.

Το πρώτο κόμικ του Captain America κόστιζε 10 σεντς και πουλήθηκε για 3 εκατ. δολάρια Facebook Twitter

Τα τελευταία χρόνια, τα συλλεκτικά πρώτα τεύχη με περιπέτειες διάσημων σούπερ ηρώων γίνονται ανάρπαστα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα το πρώτο τεύχος του Spider Man, που έφτασε το 2014 τα 3,6 εκατ. δολάρια, το πρώτο τεύχος με τον Superman, που πουλήθηκε για 3,2 εκατ. δολάρια το 2014 και εκείνο του Batman, που άγγιξε τα 2,2 εκατ. δολάρια το 2021.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM