Ο Έλον Μασκ προσφέρθηκε να αγοράσει το Twitter για 41,39 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Έλον Μασκ προσφέρθηκε να αγοράσει το Twitter για 41,39 δισεκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
0

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ προσφέρθηκε να αγοράσει το Twitter για 41,39 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο CEO των Tesla και SpaceX προσφέρει 54,2 δολάρια ανά μετοχή ή 41,39 δισ. δολάρια για το σύνολο της εταιρείας, ενώ έχει ήδη καταθέσει την προσφορά στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές. 

Στα μέσα του περασμένου μήνα, ο Μασκ είχε αποκτήσει μερίδιο της τάξης του 9,2%. Όταν έγινε γνωστό στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, η μετοχή του Twitter ανέβηκε αμέσως κατά σχεδόν 30%.

Λίγο πριν να γίνει γνωστό ότι ο Έλον Μασκ είχε αγοράσει 73,4 εκατ. μετοχές του Twitter, ο ίδιος δεν είχε διστάσει επικρίνει την εταιρεία δημοσίως, γράφοντας: «Δεδομένου ότι το Twitter λειτουργεί de facto ως η δημόσια πλατεία του χωριού, η αδυναμία του να τηρήσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου υποβαθμίζει σε θεμελιώδη βαθμό την δημοκρατία. Τι θα έπρεπε να συμβεί;».

Να σημειωθεί ότι το τίμημα των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή που προσφέρει είναι κατά 38% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου, τελευταία ημέρα πριν την είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Όσο για τους λόγους που θέλει διακαώς να αποκτήσει το Twitter, ο Άνταμ Λασίνσκι από την Washington Post γράφει: «Για να βρούμε την απάντηση στο ερώτημα των 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων -τόση θα είναι η αξία του Twitter-, ας εξετάσουμε τις συνήθειες του Μασκ. Ο μεγιστάνας δεν συνηθίζει να επενδύει σε ώριμες επιχειρήσεις. Αντιθέτως, έχει ιδρύσει ο ίδιος την PayPal, τη SpaceX, τη Νeuralink και την Boring Company. Δεν ίδρυσε την Tesla, επένδυσε όμως στα πρώτα της στάδια και έγινε η κινητήριά της δύναμη. Σήμερα, η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η βασική πηγή τής περιουσίας του, που φτάνει τα 270 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι πιθανό λοιπόν ο Μασκ να αγοράσει όλο το Twitter. Είδε πόσο άσχημα ξεκίνησε η πλατφόρμα του Ντόναλντ Τραμπ, η Truth Social, και συμπέρανε ότι είναι καλύτερα να αγοράσει το Twitter παρά να ξεκινήσει μια δική του εταιρεία από την αρχή».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM