ΗΠΑ: Άνοιξαν πυρ σε πάρτι - Δύο νεκροί 17χρονοι και αρκετοί τραυματίες

ΗΠΑ: Άνοιξαν πυρ σε πάρτι - Δύο νεκροί 17χρονοι και αρκετοί τραυματίες Facebook Twitter
0

Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες ύστερα από επεισόδιο με πυροβολισμούς που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο σε ένα πάρτι στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ.

Τη ζωή τους έχασαν δύο 17χρονοι, όπως ανακοίνωσε η σχετική ιατροδικαστική Υπηρεσία. Παράλληλα, οκτώ άλλοι πυροβολήθηκαν και ακόμα πέντε τραυματίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν από το σημείο. 

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση των Αρχών, γίνεται έρευνα για αρκετούς υπόπτους αναφορικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα σε ένα σπίτι, το οποίο νοικιάζεται μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Στο πάρτι βρίσκονταν τουλάχιστον 200 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήλικοι

Περισσότεροι από 90 πυροβολισμοί

Τα στοιχεία για το αιματηρό συμβάν αναφέρουν πως οι πυροβολισμοί ακούστηκαν περί τις 00:30 και όταν έφτασε η αστυνομία στο σημείο βρήκε αρκετά άτομα να τρέχουν να σωθούν.

Οι ερευνητές δεν έχουν διευκρινίσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, ωστόσο υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για καυγά και στη συνέχεια ανταλλαγή πυροβολισμών.

Φαίνεται ότι ήταν περισσότεροι από 90 οι πυροβολισμοί - από διάφορα όπλα - εντός και εκτός του οικήματος. 

«Περί τους 50 πυροβολισμούς έπεσαν μέσα, οδηγώντας κάποιους από τους καλεσμένους να πηδήξουν από τα παράθυρα. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν, σπάζοντας αστραγάλους ή έχοντας κάποιες αμυχές. Αρκετοί, ακόμη, πυροβολισμοί έπεσαν έξω από το σπίτι» εξήγησε ο αρχηγός της αστυνομίας. 

Σχολεία σε lockdown

Μετά το περιστατικό, σχολεία στην περιοχή έχουν μπει σε lockdown με την περιφερειακή σχολική διεύθυνση να κάνει λόγο για «τρομακτικό» γεγονός. 

«Τόσες πολλές οικογένειες στο Πίτσμπεργκ έχουν επηρεαστεί από τη σημερινή τραγωδία» είπε ο εκτελών χρέη Επόπτη Wayne N. Walters και εξήγησε πως μόνο όσοι έχουν «προγραμματισμένα ραντεβού επιτρέπεται να μπαίνουν στα κτήρια». 

Σημειώνεται πως το άτομο, το οποίο είχε νοικιάσει το ακίνητο μέσω του Airbnb, έχει αποκλειστεί από την πλατφόρμα. «Καταδικάζουμε τη συμπεριφορά που φέρεται να οδήγησε στην ένοπλη βία» επεσήμανε η εταιρεία.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM