Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 66 θάνατοι και 8.413 νέα κρούσματα- 279 οι διασωληνωμένοι

Rapid test Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σε 8.413 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα, ενώ άλλοι 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 279 άνθρωποι, σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, ενώ στα νοσοκομεία όλης της χώρας έγιναν 150 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος απολογισμός αφορά τις τελευταίες 48 ώρες, καθώς χθες- Κυριακή του Πάσχα- ο ΕΟΔΥ δεν έδωσε στη δημοσιότητα την ημερήσια έκθεση για τον κορωνοϊό. 

Οι 151 (54,12%) από τους ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 128 (45,88%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο αριθμός των πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις προηγούμενες 48 ώρες ήταν 137, ενώ από την αρχή της πανδημίας ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 121.272 (3,6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων). 

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 66 θάνατοι και 8.413 νέα κρούσματα- 279 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter

Το σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχεται σε 3.285.970, εκ των οποίων το 48,9% είναι άνδρες. Από την αρχή της πανδημίας 28.933 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. 

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 66 θάνατοι και 8.413 νέα κρούσματα- 279 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 36 έτη (εύρος 0,2 έως 112 έτη) και η διάμεση ηλικία των θανόντων τα 79 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη). Το 95,5% των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους είχαν υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 66 θάνατοι και 8.413 νέα κρούσματα- 279 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 66 θάνατοι και 8.413 νέα κρούσματα- 279 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter

Αναφορικά με τους 279 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, η διάμεση ηλικία τους είναι τα 71 έτη και το 66,7% είναι άνδρες. Το 93,2% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας 4.591 ασθενείς έχουν εξέλθει από τη ΜΕΘ. 

Τέλος, στα νοσοκομεία όλης της χώρας έγιναν 150 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό (ημερήσια μεταβολή +4,17%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταήμερου είναι 188 ασθενείς. 

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 66 θάνατοι και 8.413 νέα κρούσματα- 279 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Ελλάδα / Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Στην απολογία της, η Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, δηλώνοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM
Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ελλάδα / Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ο 47χρονος κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συγκρατούμενούς του, νωρίς το πρωί της Παρασκευής
LIFO NEWSROOM
Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ελλάδα / Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα πρέπει να δείξουν υπομονή, καθώς το φαινόμενο δεν αναμένεται να εκτονωθεί άμεσα. «Δεν θα βγούμε τόσο γρήγορα από αυτή την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Ελλάδα / Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στα Ιωάννινα και 40 ημέρες μετά εντοπίστηκε νεκρός σχεδόν 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή που φοιτούσε
LIFO NEWSROOM