Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» η καρδιά της Ίριδας

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» η καρδιά της Ίριδας Facebook Twitter
0

Σημαντικές εξελίξεις ενδέχεται να υπάρξουν στην υπόθεση θανάτου της μικρής Ίριδας στην Πάτρα καθώς οι ειδικοί κάνουν νέα ιστολογική εξέταση.

Η αρχική αιτία θανάτου που είχε δηλωθεί για το μωρό ήταν η αγενεσία φλεβόκομβου, μία σπάνια καρδιακή πάθηση. 

Οι πληροφορίες του ΑΝΤ1, ωστόσο, αναφέρουν πως τίθεται υπό αμφισβήτηση η ανακάλυψη της αγενεσίας καθώς δεν είχε τέτοιο πρόβλημα κάποιο συγγενικό πρόσωπο και ούτε είχε φανεί κάτι κατά την κύηση ή το πρώτο διάστημα μετά τη γέννα - όπως γίνεται συνήθως. 

Επίσης, οι ειδικοί - όπως αναφέρθηκε από την ίδια πηγή - σημειώνουν πως το παιδί δεν θα πέθαινε στον ύπνο του και ούτε θα είχε έναν ήρεμο θάνατο, όπως έχουν πει η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, και η θεία της, Δήμητρα. 

Οι γιατροί θα βάλουν στο «μικροσκόπιο» την καρδιά του παιδιού και θα κάνουν αρκετές τομές για να εξάγουν τα τελικά τους συμπεράσματα. Σημειώνεται πως η παθολογοανατόμος που είχε εξετάσει την καρδιά την πρώτη φορά είχε κάνει περί τις 20 τομές. Αυτές θα εξεταστούν εκ νέου, αλλά κρίνεται πως θα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερες για να υπάρξουν αποτελέσματα. 

Σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθεί η αγενεσία, τότε έρχεται πιο κοντά το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Άλλωστε οι γιατροί θα εξετάσουν και τα σημάδια που είχε το παιδί και μπορεί να φανερώνουν ασφυξία

Οι εξετάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και, σύμφωνα πάντα με τον τηλεοπτικό σταθμό, δεν είναι απίθανο να υπάρξουν νέες συλλήψεις. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ